Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Főzés közben te is elgondolkodtál már azon, hogy milyen bor illik az ételhez? Vagy esetleg azon, hogy magát az ételt milyen borral ízesítsd? Új sorozatunkban, a Mindmegette Borklubban választ kapsz ezekre a kérdésekre. Október bora a kadarka. Kis-Barta Éva, az egri Tóth Ferenc Pincészet képviseletében padlizsános lecsót készített paradicsomos túrógombóccal, amit Kadarkával ízesített.
Nincs kedved az egész estét a konyhában tölteni? Akkor próbáld ki ezt a villámgyors és elronthatatlan rakott tésztát, amit 10 perc alatt elkészíthetsz, a többi pedig a sütő dolga. Az egész család imádni fogja!
Mindenki szereti azokat az ételeket, amelyek kevés hozzávalóból villámgyorsan elkészülnek. Ez a paradicsomos tészta az egész család kedvence lesz, ráadásul a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Cikk
MME
A bolognai spagetti az egyik legnépszerűbb tésztaétel a világon. Azonban a spagettit nem csak darált húsos paradicsomszósszal készítheted, hanem például cukkinivel, húsgombóccal, karfiollal és spárgával is. Íme, 11 variáció, ha már te is unod a bolognait!
Valószínűleg nincs olyan magyar háztartás, ahol ne készülne töltött paprika és paradicsomos húsgombóc, így ahány ház, annyiféle recept. Szerencsére küldtetek is nekünk ezekből szép számmal, mi pedig összeszedtünk a kedvenceinket, íme.
Húsos, vagy zöldséges? Tejszínes, vagy paradicsomos? Jó sok sajttal megszórva? A tésztaételek kifogyhatatlan variációban elkészíthetőek. Ráadásul gyorsan kerülhet laktató étel az asztalra.
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén induló sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma a varázslatosan egyszerű paradicsomos spagettit főzi meg nekünk, Ádám-módra: sült koktélparadicsommal tálalva!
Csirkecomb: kicsik nagyok kedvence, pláne nyáron, mikor az embernek nincs kedve órákat állni a konyhában. Gyorsan elkészül, rendkívül jól variálható és szinte bármilyen körettel isteni. Íme 9 csirkecombos recept, amiből tuti repetázni fogsz!
Egyszerű és elronthatatlan és még mosogatni sem kell annyit. Az egyedényes tészták népszerűsége nem véletlenül töretlen. Egy serpenyőben, vagy egy edényben pillanatok alatt finom ebédet, vagy vacsorát varázsolhatsz néhány hozzávalóból. Válogassatok kedvetekre összeállításunkból.
Az egyik legnépszerűbb hús a csirke: olcsó, laktató és gyorsan elkészül, pláne, ha tésztával kombinálva kínálod! Íme 9 bombajó csirkés tészta, amit a rohanó hétköznapokban is lazán, csupán 30 perc alatt össze tudsz dobni!
A paradicsomos káposztát vagy szereti az ember, vagy nem. Aki napközis volt, az gyakran találkozott az iskolai menzán paradicsomos káposztával, amit legtöbbször főtt marhahússal tálaltak. S, ha kellemetlen emlékeket ébreszt benned ez az étel, akkor próbáld ki ezt az egyszerű változatot grillkolbásszal.
Töltött sertésszelet: isteni, könnyen variálható és egyszerűen elkészíthető finomság, így a kezdő háziasszonyok is bátran kísérletezhetnek vele! Íme 9 bombajó recept, amiből biztosan repetázni fog az egész család!
Ha a karácsonyi nagy lakomák után nem igazán kívánja a család - és a szervezeted sem - a nehéz lencsefőzeléket, vagy a füstölthúsos levest, akkor íme egy könnyű, mediterrán ízvilágú lencseleves-változat, amiben se rántás, se füstölt hús nincs, van viszont paradicsom és bébispenót, amitől igazán különleges és nagyon pikáns lesz az összahtás! Érdemes kipróbálni!
Tombol a paradicsomszezon! A paradicska, tomata, tomató a legfinomabb ételek egyik alapanyaga. Ősszel, a befőzések idején sok konyhában terjeng a paradicsom isteni illata. Mi most kilenc olyan paradicsomos ételt hoztunk nektek, amellyel garantáltan jól laktok.
Sokak kedvence a görög saláta. Mutatunk egy olyan változatot, amivel még izgalmasabbá teheted!
Ropit magunk is készíthetünk. Ha félbarna kenyérdarabokat aranysárgára pirítunk a sütőben, fokhagymával bedörzsöljük, sózzuk, borsozzuk őket, és olívaolajat csöpögtetünk rájuk, már kész is a borhoz kiváló rágcsálnivaló.