Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Ha esetleg nem tudnál mit kezdeni a karácsonyra kapott panettonék maradékával, akkor most mutatunk egy receptet, ami új szintre emeli az olaszok kedvelt desszertjét.
Cikk
Orbán - Marosi
Minden cég életében egyszer eljön a pillanat, amikor úgy érzi, hogy munkavállalói számára az ádáz éves munkát meg kell hálálni egy remek panettone formájában. Ennek eredményességét ne firtassuk a héten, inkább azt néztük, hogy ha önszántunkból vennénk ilyen édességet, akkor melyikkel járunk a legjobban.
Ami nálunk karácsonykor a bejgli, az az olaszoknál a panettone: ez a kelt tésztából készült, aszalt gyümölcsökkel megrakott édes kenyérféleség az ünnepi asztal dísze, és elmaradhatatlan desszertje. A panettone itthon is régóta kapható már, különféle méretben, elegáns fém- vagy papírdobozba csomagolva, de ha magad készítenéd el, a saját szád íze szerint, akkor mutatjuk az eredeti receptet - lépésről lépésre!
WM
Húsvét közeledtével a sonka, a torma- és mustárkészletek beszerzése mellett felmerül a kérdés: mi kerüljön még az asztalra? Kenyér vagy kalács? S ha kalács, akkor bolti vagy házi? A mi válaszunk egyértelmű: házi kalácsot minden asztalra!
Mozzarella
Ami nekünk a beigli, az az olaszoknak a panettone. Az édesség, ami a karácsonyi ebéd és vacsora végén nem hiányozhat az asztalról. Vannak azonban természetesen különbségek is - nem csak az összetevőkben és a sütés módjában.