Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
KISS NOÉMI
Cikk
MME
Végre megérkeztek a gyönyörűséges sütőtökök!!! Változatos formával, a sárgától a narancsszínen át a zöldig, vonulnak végig a piacok pultjain, ezek csodás zöldségek. Édeskés íze ellenére számos sós étel alapja lehet egy jól megválasztott darab.
Azt hiszem sokunknak jó, ha van a tarsolyban néhány, szuper gyorsan elkészíthető étel receptje. Persze az sem hátrány, ha ezek az ételek nem unalmasak, és táplálóak is egyben! Egyik ilyen kedvencem a baconos batáta, amit lehet variálni is!
Amikor az ember lánya napok óta nem alszik, mert az aljas influenza vírus úgy gondolta, hogy beköltözik a gyerekekbe, akkor bizony eljön az, hogy valami nagyon édes, nagyon krémes, és nagyon csokis dologra tud csak gondolni. Igen, ez bizony a somlói galuska!
"Amikor világossá válik, hogy az összes rosszulléted és a gyermektelenséged is a táplálék intoleranciádnak köszönhető azt gondolod: de jó, csak ennyi? Aztán elgondolkodsz, és kétségbe esel: ezentúl se liszt, se tej, se cukor? Akkor mi marad? Aztán kutatsz egy keveset és rájössz: nagyon sok minden!" Ezt bizonyítjuk hétről-hétre új házigazdánk Kiss Noémi közreműködésével, aki glutén- és tejfehérje érzékenységére rájőve, cukrászként maga kísérletezte ki, hogy a mindenmentes sütemények és paleo pékáruk hogyan legyenek egyszerre egészségesek és felejthetetlenül finomak!
Reggeli és reggeli kávé - egyben! Ha csak 10 perced van indulás előtt, kávé helyett készítsd el ezt a turmixot, és akkor a nap legfontosabb étkezését is letudtad - szuperegészségesen!
Az elmúlt hetekben olyan sok zöldség érkezik a gazdaságból, hogy nem tudjuk mind megenni. A héten rengeteg paradicsomot (ökörszív és lukullusz típusút), tököt, cukkinit, csillagtököt, paprikát, uborkát kaptunk. Úgyhogy: befőzésre fel!
Van szerencsém mostanában több időt itthon dolgozni, így nekiálltam kipróbálni, hogy milyen csak magamnak ebédet főzni. Jelentem király! 20 percnél többet nem töltöttem főzéssel, olyat ettem, ami az én szám íze szerint készült.
Amikor lemondtam többek között a gluténtartalmú ételek fogyasztásáról, nem volt nehéz a tésztákat mellőznöm, viszont néha a lasagne, milánói, bolognai, vagy egy jó carbonara ízvilága jól esne. Ekkor jöttek képbe a zöldségek!
A konyhában töltött időm, szerintem 1/3-a egy átlagos háziasszonyénak, pedig minden nap van főtt étel, és az óvodába is én viszem a három fogást. A titok, szerintem a variációkban, és a raktározásban rejlik.
Ismeritek a dukkah fűszerkeveréket? Tavaly karácsonyig én sem tudtam, hogy mi ez, mára viszont rajongója lettem! Próbáljátok ki - mutatok hozzá egy isteni receptet!
Aki szerint a paleo életmódot követők kizárólag nyers zöldségen, párolt quinoán és betonkemény, mindenmentes kenyéren élő aszkéták, azok a következő blogbejegyzést olvasva biztosan újragondolják az álláspontjukat!
Néha jó, ha teret engedünk a kreativitásunknak és a kísérletező kedvünknek a konyhában, mert új családi kedvencek születhetnek - mondjuk két megszokott fűszer szokatlan párosából.
A színes őszi zöldségek a lehetőségek széles tárházát kínálják leves készítéshez. Ilyenkor, amikor beköszöntenek a hűvösebb napok, jólesik a meleg, folyadékban gazdag étel.
Nem csak nyáron lehet vitaminokkal tuningolni a szervezetünket, az ősz is remek időszak, hogy felkészüljünk a télre. Jöjjenek az almával, körtével, céklával sült pecsenyék - például a kacsa!
Nem tudom, ki hogy van vele, de én szívesen látom a vendégeket, akkor is, ha éppen nem számítottam az érkezésükre. Ilyenkor jó, ha az ember tud gyorsan, szupergyorsan készíteni nekik némi harapni valót.