Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A palacsintát mindenki szereti, elkészíteni viszont már sokkal kevesebben: van, akinek mindig túl vastag lesz, elszakad, leragad, odakap - ez a többség. És akkor vannak a kiválasztottak, akiknek már az első darab is tökéletesen kerek, tökéletesen vékony, és a megfelelő mértékben barna pöttyös lesz. Most az ő zseniális praktikáikat szemezgettük ki, Turpisságok ötletdobozunkból!
A legolcsóbb, legegyszerűbb és leginkább közkedvelt magyar édesség a palacsinta. Főleg a gyerekeket lehet motiválni vele, de a felnőttek is imádják, még, ha nem is szokták bevallani. Lehet édes és sós, és a töltelék is szabadon választható: a lényeg, hogy a tészta, a serpenyőbe öntve ne szakadjon, és egységnyi hozzávalókból töménytelen mennyiségű palacsintát tudjunk készíteni - ehhez pedig máris mondjuk a tippeket!
Ha már időt szántál arra, hogy palacsintát süss, akkor biztosan nem szeretnéd, ha a tálalás előtt kiderülne, hogy kiszáradt, megkeményedett a tészta. Ez nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra, takaros kupacba halmozod.
Kun Györgyi
Mi magyarok jól tudjuk, hogy rántani nem csak a húst lehet. Bundázunk mindent, legyen az hús, belsőség, zöldség vagy gyümölcs, és ha nem is a legegészségesebb fogások ezek, a mennyei ízek mindenért kárpótolnak!
A palacsintát mindenki szereti, még a duci amerikai és a hatalmas japán változat is bárkinek lecsúszik, ám az igazi mégiscsak a vékony, magyar palacsinta. Ezt a vékonyságot azonban nem is olyan könnyű elérni! Ha sokszor te sem érted, miért vastagok és nehezek a palacsintáid, eláruljuk a titkot, melyet egy balatoni büfés osztott meg velünk.
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!