Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Banó Józsefné
Cikk
MME
Tavaly decemberben a mindmegette.hu volt a legnépszerűbb receptoldal az országban. Persze, az év maradék 11 hónapjában is igen sűrűn ellátogattatok hozzánk, ha egy-egy jó receptre volt szükség - nézzük, melyik volt az a TOP 15 palacsintarecept, amit 2022-ben a leggyakrabban felkerestetek nálunk.
Pataki Nóra
Édesek, krémesek és mindenki imádja őket! Ezek a rakott palacsinták akár szülinapi torták is lehetnének, de egy szürke csütörtök délutánt is képesek ünneppé varázsolni.
Dr.Gondek Károlyné
Déri Szilvia, Házisáfrány
Az amerikai palacsinta sok szempontból más, mint a magyar: kisebb, vastagabb, de - és itt kezdődik a művészet! -, ha jól van elkészítve, akkor puha és levegős. Szerzőnk sok verziót kipróbált, amíg megtalálta, talán nem a legegyszerűbb, de feltétlenül legfinomabb változatot!
Próbáltad már a sütőben sült finn vagy a szuperkönnyű japán felhőpalacsintát? Ha unod a hagyományos receptet, itt az idő megkóstolni pl. a venezuelai vagy a marokkói verziót, nem fogsz csalódni!
Erika
Videó
Ahány ház, annyiféle palacsinta. Ki vastagon, ki vékonyan, kik sósan, ki édesen szereti, ami viszont biztos, hogy nincs, aki visszautasítaná. Ha feldobnád valamivel a hagyományos verziót, süss csíkos palacsintát, videón mutatjuk, hogyan.
Hogy készítsünk palacsintatortát vagy oroszkrémtortát születésnapra? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
Rónásiné Anikó
Gulyásleves, bableves, raguleves - mind olyan laktató, hogy felér egy egytálétellel. Ezek a levesek eltelítenek és utána már nem esik jól az embernek még egy főételt is elfogyasztania. Egy desszertet viszont annál inkább, akár palacsintát, máglyarakást, vargabéleset, vagy egy gombócot.
Vidék Íze
Ha csak 45 perced jut arra, hogy készíts a hétvégén egy finom desszertet, nézd át receptválogatásunkat! Ezeket az édességeket 20-45 perc elkészíteni, némelyik azonnal fogyasztható, de a többit is csak hűteni, pihentetni kell.
Vass Lászlóné
Ha imádod a palacsintát, de utálsz a sütögetésével pepecselni, próbáld ki a pannukakkut, a finn palacsintát, melyet egyszerűen a sütőben sütnek, akár egy kevert sütit. Mutatjuk a pofonegyszerű receptet videón.
A nyáron megszokott kímélő és könnyű finomságok helyett ősszel inkább a tartalmasabb, több energiát adó ételeket részesítjük előnyben. Ezért jelentkezünk most is egy szuper kis menüsorral, amivel garantáltan jól lakik mindenki. Bármelyiket is választod, nem fogsz egész hétvégén a konyhában dekkolni egy jó ebédért.
DÖMÖTÖR VIOLA
Ki ne ismerné a szűkös, hó végi napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére olcsó alapanyagokból is készülhet kiadós és ízletes étel - íme 9 pénztárcakímélő recept!
A palacsinta örök klasszikus, nem lehet megunni, azonban sokak fejében egyet jelent az elhízással – ez bár részben igaz, valójában csak azon múlik, hogy milyen alapanyagokat használunk az elkészítéséhez. Az alábbi cukor, és lisztmentes receptekkel elkészítheted álmaid palacsintáját – méghozzá egészségesen!
A palacsintát mindenki szereti, de ha szeretnél többet kihozni belőle, mint a sima kakaós, túrós, lekváros, akkor böngészd át receptválogatásunkat, melyben valódi palacsintakölteményeket gyűjtöttünk össze nektek.
PATAKY KRISZTINA
Wagensommer Alexandra
A palacsintát mindenki szereti, még a duci amerikai és a hatalmas japán változat is bárkinek lecsúszik, ám az igazi mégiscsak a vékony, magyar palacsinta. Ezt a vékonyságot azonban nem is olyan könnyű elérni! Ha sokszor te sem érted, miért vastagok és nehezek a palacsintáid, eláruljuk a titkot, melyet egy balatoni büfés osztott meg velünk.
Kedvenced a gulyásleves-túrós palacsinta párosítás? Akkor böngészd át receptválogatásunkat, ugyanis olyan túrós desszerteket gyűjtöttünk össze, melyek tökéletesek egy kiadós leves után, mert olyan laktatóak, hogy akár főételként is megállnák a helyüket.