Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné az amerikai palacsintát. Ha egy jó nagyítóval mégis találunk egyet, akkor a desszerttel való ellenszenve azért alakulhatott ki, mert még nem kóstolta azt. Ha az utóbbiak táborát erősítitek, akkor ideje ezen változtatni, hiszen reggelire is tökéletes, főleg ha megkínáljuk egy kis tejszínhabbal, némi gyümölccsel, vagy juharsziruppal, esetleg vajjal. Egyetlen dolgon szokott elcsúszni a recept, ami nem más, mint a palacsinta puhasága. Erre hoztunk most egy szuper megoldást.
Salamon Csilla
Ez a különleges palacsintás fogás olyan isteni finom, hogy a család minden nap ezt fogja kérni ebédre. Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészíteni!
Mindmegette Magazin
Fotó/Videó: Nagy Anita
Ha még sikerült beszereznünk egy kis kukoricát az utolsó utáni pillanatba a piacról, akkor itt a kiváló alkalom arra, hogy egy igazán karakteres, sós palacsintával lepjük meg a családot, vagy a barátokat. A Cachapa, Venezuela jellegzetes palacsintájának nagy előnye, hogy ha nem sütjük pokoli hőfokon, akkor elronthatatlan a recept, a feltétek pedig könnyedén variálhatóak.
Nádasiné Mihalik Ágnes
A fahéjas csiga és a palacsinta között nehéz választani. Sokszor csak azért döntünk az utóbbi mellett, mert a tekercs elkészítése időigényesebb. Jó hír az édes ízek szerelmeseinek, hogy ezentúl egyszerre élvezhető a két finomság, hiszen leleményes önjelölt cukrászmesterek elkészítették a fahéjastekercs-palacsintát!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.
Nemes-Pádár Csilla
A Forma-1-es szurkolók nem maradnak éhesek a Magyar Nagydíjon. A hétvégén a Hungaroringre kilátogatók bőséges kínálatból választhatnak, ha megéheznek és persze, ha úgy döntenek, hogy a pályán szeretnének étkezni.
SÁNDOR ADRIENN
Ha szóba kerül a palacsinta, általában a vasárnapi tartalmas leves utáni desszertre asszociálunk. Pedig vannak olyan változatok, amelyek önálló fogásként is megállják a helyüket, például vacsorára – ezeket válogattuk össze.
Baloghné Kele Judith
A csúsztatott palacsinta sokak kedvence, nem véletlenül: a lekváros-diós palacsintatorta akár még ünnepi alkalmakra is tökéletes választás. Mi most egy kicsit más, még izgalmasabb receptet hozunk, nézd meg videón, és készítsd el bátran!
Természetesen mindenki a hagyományos, anyukája készítette vékony palacsintát szereti a legjobban, de alapvetően úgy vagyunk vele, mint Gombóc Artúr a csokoládéval: bármilyen változatra nyitottak vagyunk, csak palacsinta legyen. A következő apró trükkel olyan könnyű, de mégis lakatató tészta lesz a végeredmény, ami édesen és sósan is megállja a helyét!
A heves vérmérsékletéről ismert angol sztárséf gyermekei is otthonosan mozognak a konyhában. Gordon Ramsay legfiatalabb lánya nemrég palacsintát sütött, méghozzá öccsének.
Fajcsák Sándorné
A palacsinta egyike a legkedveltebb édességeknek. Az elmúlt években egyre többször készítünk amerikai palacsintát, köszönhetően a közösségi oldalakon terjedő videóknak. Ha azonban a régi, hagyományos ízeket kedveljük, süssünk klasszikus palacsintát. Videón is mutatjuk, hogyan készül!
Borsos Valéria
A palacsintát mindenki szereti – legalábbis a szerkesztőségben nem nagyon találtunk olyat, aki ne lenne kapható a nap bármely szakában „palacsintázni". Hétvégi ebédek elmaradhatatlan desszertje, de sós változatban is gyakran kerül az asztalra. A csúsztatott palacsinta talán kevésbé népszerű, pedig nagyon látványos és persze fantasztikusan finom.
Fehér-Pál Eszter
Az amerikaiaktól sok finom desszertet kaptunk. Az isteni almás pite, a sajttorta, a fánk vagy például a csokis keksz gondolatára is összefut a nyál a szánkban. Természetesen nem maradhat ki a sorból a felhőkönnyed palacsintájuk sem, legalább annyira imádjuk, mint a mi felcsavart lekvárosunkat.
Kovács Ágnes
Ha eddig inkább nem álltál neki otthon a Gundel-palacsintának, mert azt gondoltad, sokat kell vele pepecselni, akkor ezt a receptet érdemes kipróbálnod! Gyors, pofonegyszerű, a végeredmény pedig mennyei.
Videó
Biztos, hogy senki nem lepődik meg azon, hogy a klasszikus palacsinta az egyik legnépszerűbb desszert hazánkban is. Ez nem is csoda, hiszen legyen szó lekvárosról, túrósról, kakaósról vagy mogyorókrémesről, egy ilyen egyszerűnek tűnő finomságnak lehetetlen ellenállni. Ám az ördög a palacsintakészítésnél is a részletekben lakozik, ezért könnyű elrontani, ha nem figyelünk oda. A palacsinta világnapja alkalmából most utánajárunk, mi a titka ennek az isteni desszertnek.