Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Úgy mint a többi másik évszaknak, az ősznek is megvannak a szezonális zöldségei, gyümölcsei. Mikor, ha nem most használjuk a szőlőt, az almát, a fügét, a birsalmát, a sütőtököt, a káposztaféléket, a gesztenyét vagy éppen a padlizsánt egy kis édesburgonyás körettel felturbózva? Október első hétvégi dupla menüsorának összeállításnál a teljesség igénye nélkül ezek a hozzávalók inspiráltak minket a leginkább.
Egyre nehezebb egy olyan hétvégéi menüsort összeállítani, ami aránylag hamar elkészül, nem megy rá a teljes hétvége, a hozzávalói könnyen beszerezhetőek, na és persze azért marad néhány falat belőle még másnapra is. Ezeket a szempontokat szem előtt tartva állítottunk össze ezt a dupla menüsort, aminek néhány hozzávalóját már az ősz ihlette. Ti az „A” vagy a „B” menüt választjátok?
Itt az ősz, és vele együtt a sütőtökös, diós, káposztás, padlizsános finomságok szezonja. Válogatásunkban olyan szezonális tésztaételeket gyűjtöttünk össze, amik nemcsak finomak és tartalmasak, de igazi őszi ínyencségekkel készültek. Érdemes őket kipróbálni!
Az alma az egyik kedvenc őszi alapanyagunk, ugyanis nemcsak mennyei süteményeket, de izgalmas főételeket is készíthetünk vele. Most olyan almás sült húsokat gyűjtöttünk össze a csirkecombtól kezdve a sertésszűzön át a kacsacombig, amivel nem lőhettek mellé a családi ebédnél. Érdemes őket kipróbálni!
Az ősz olyan kincseket tartogat, mint a sütőtök, az édesburgonya, a csicsóka, a mángold vagy a kelkáposzta, melyekből jobbnál jobb főételek készíthetők. Íme 9 finomság, melyet mindenképpen el kell készítened, amíg tart az október.
Ilyenkor ősszel, amikor egyre gyakrabban kell szembenéznünk a véget nem érő esővel, a köddel és széllel, jobban kívánjuk a színesebb és fűszeresebb finomságokat. Ezektől bizony nemcsak jóllakunk, de alaposan át is melegítenek minket. Következő válogatásunkban most pont ilyen ebédre való ötleteket gyűjtöttünk össze nektek, így talán könnyebben szembeszállhattok az időjárás mostanában nem túl kedves oldalával is.
Ősszel véget ér a piros gyümölcsös szezon, így szinte teljesen új alapanyagok kerülnek az asztalra. A nyáron megszokott kímélő és könnyű finomságokat felváltják a vitamindús, energiát adó ételek, hiszen ilyenkor szervezetünknek nem árt egy kis támogatás annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen egészséges működése, na és persze megőrizze vitalitását is. Eljött a narancssárga sütőtök, a lilás-kékes szilva, a hagyma, a körte, a füge és a szőlő időszaka!
Ősszel olyan csodaalapanyagokkal dolgozhatunk, mint a sütőtök, az édesburgonya vagy a birsalma. Kár őket kihagyni, hiszen egy birsalmasajt, egy sütőtökkrémleves vagy egy édesburgonyapüré olyan különlegesség, melyet mindenki szívesen megkóstol.