Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A World Luxury Restaurant Awards-on a miskolctapolcai Avalon Ristorante kétszeres győzelmet aratott. Az éttermet nem csak Közép-Európa legjobb olasz éttermének választották, de a legszebb belsőépítészeti megoldásokkal rendelkező helynek járó díjat is elnyerte.
Rómában, a Cavaliere Waldorf Astoria 3 Michelin-csillagos La Pergola éttermében adták át azokat a rangos elismeréseket, amelyek a világ legjobb pizzát is készítő éttermeit díjazták. Ezek olyan éttermek, amelyek teljes kínálatában az eredeti olasz pizza meghatározó helyet képvisel.
Török Zsuzsa
Pizzából soha nem elég? Próbáld ki a töltött változatát is, amely kívül ropogós, belsejében pedig sajttal gazdagított, millióféleképpen variálható zöldséges vagy húsos ragu rejtőzik!
Gyúrd saját kezűleg a tésztát és használj minőségi alapanyagokat a töltelékhez! Kezdőként most elsajátíthatod az alapokat, rutinos konyhatündérként pedig hasznos tippeket kaphatsz.
Szomorú hírt jelentett be Jamie Oliver: 80 éves korában elhunyt egyik mentora, Antonio Carluccio, az olasz konyha keresztapja.
Egyiket se kövesd el, máskülönben a péppé főtt, ragacsos massza nem is hasonlít a krémesen selymes állagú olasz eredetire!
Giada de Laurentiies közel 15 év óta látható a tévéképernyőn. Eleinte a nézők nem hitték el, hogy nem egy “séfnek álcázott” modellt alkalmazott a tévétársaság, de hamar egyértelművé vált, hogy a konyhai technikákban, gasztronómiában jártas profiról van szó.
Az olasz gnocchi sok hasonlóságot mutat a magyar krumplinudlival. Nem mindegy, hogy milyen burgonyából készül, a tésztája pedig se túl lágy, se túl kemény nem lehet.
Most megismerheted a kívül ropogós, belül puha és lyukacsos lapos kenyér készítésének minden fortélyát.
Videó
A gnocchit nem lehet nem szeretni: egyszerű, olcsó, mégis isteni finom. Könnyű olaszos mártások illenek hozzá, de egészen minimalista módon, kevés vajjal és zöldfűszerrel elkészítve is fantasztikus ízélményt nyújt - ehhez mutatunk most egy ellenállhatatlan zsályás változatot. Íme!
Orbán - Marosi
A fővárosban megszámlálhatatlan helyen lehet pizzaszeletet vásárolni, az egészen apró 0-24-es kis ABC-től kezdve a plázákon át az aluljárókig, mindenhol találunk. Egy teljes pizzát adnak el szeletelve, ami üzletileg nem egy rossz fogás, akárhogy nézzük.
Az olaszok híres fűszeres szószával, a pestóval villámgyorsan fenséges eledellé varázsolhatod a legegyszerűbb főtt tésztát, de feldobhatod a salátákat és a húsokat is. A klasszikus genovai változat mellett számos ízvariációja létezik, így akár édes desszerthez is kínálhatod.
Louisiana legnagyobb városa legalább olyan híres a komplett ebéddel felérő muffuletta szendvicsről, mint a dzsesszről és a húshagyókeddi karneválról. Hitted volna, hogy egy Szicíliában született kereskedő találta ki?
Az Olaszul l'enni jó című új Gianni könyv több, mint szakácskönyv. Bemutatja, hogyan érte el sikereit az olasz fiú az elmúlt 15 évben.
Elronthatatlan, visszautasíthatatlan és imádnivaló: ez a tiramisu, az olaszok mascarponés-babapiskótás finomsága, amelyet hagyományosan kávéval készítenek. Mostanra azonban megszámlálhatatlan variációja létezik, ki gyümölccsel, ki karamellával, ki ricottával készíti, de akad, aki a tojást, és olyan is, aki a mascarponét hagyja ki belőle. Hogy segítsünk eligazodni a receptek tengerében, összegyűjtöttük a mi kedvenceinket.