Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Az étolaj vásárlása korábban egyszerű volt – a boltokban ugyanis alig egy-két féle közül választhattunk. Manapság viszont roskadoznak a polcok a különböző olajoktól, és nem könnyíti meg a helyzetünket az sem, hogy szinte mindegyiket az "egészséges" jelzővel illetik. Hogy melyiket válasszuk? Segítünk eligazodni, mutatjuk a legnépszerűbbeket!
Nem csoda, ha elveszünk a különböző zsírok és olajok útvesztőjében. Nem mindig tudjuk, hogy melyik mire jó, mivel érdemes sütni-főzni vagy akár a salátánkat feldobni. Íme egy kis segítség! Kisokos zsírokhoz és olajokhoz.
Az elmúlt években jelentősen megnőtt a növényi olajok kínálata, és ezzel együtt új kifejezések is megjelentek a köztudatban. Az egyik ilyen az olajok füstpontja. Mutatjuk, mit érdemes erről tudni!
Stern Ágnes
Régebben volt az étolaj, és maximum az olíva, az összes többi úri huncutság, bioboltos specialitás volt a többség számára. Ám ma már sokféle olaj közül választhatunk az ételkészítéshez. De vajon melyek a legegészségesebbek és főleg: melyik mire használható pontosan? Máris mutatjuk!
Előítéletek és fenntartások? Információhiány, vagy épp túl sok az információ a zsírokkal és az olajakkal kapcsolatban? Miért fontos, hogy tisztában legyünk tisztában ezekkel? A dietetikus válaszol.
Félünk tőle, pedig ez a létfontosságú anyag közel sem olyan rossz, mint a híre. Eloszlatjuk a legelterjedtebb tévhiteket!