Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Miért eszünk húsvétkor bárányt és sonkát? Miért „kötelező" ilyenkor főtt tojással kínálni a vendégeket? És miért a nyúl hozza a tojást? Húsvéti szokásaink izgalmas olvasmányt kínálnak!
Hajdu István László
Benke Anna
Még szerencse, hogy az ember barátai udvariasak. De amikor megmondtuk nekik, hogy a vacsorára tervezett pulyka azért néz ki ilyen furcsán, mert nyúl, egy egészen rövid pillanatig döbbenet suhant át az arcukon.
Jó és rossz koleszterin? Gyakran halljuk: vigyázzunk, nehogy magas legyen a koleszterinszintünk. De mi is az a koleszterin? Mit ehetünk és mit nem, ha vigyáznunk kell a koleszterin szintünkre? Utánajártunk!
Legjobb a csokinyúl, nincs benne csont. :) És bár az igazi nyúlhús csontos, rengeteg előnye van: jó árban kapható, sovány, könnyen emészthető fehérhús, ráadásul változatosan készíthető…