Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Kaldeneker György természetesen nem hagyományosan készíti a szilvalekvárt. Most egy karácsonyi verziót főz, mert az nem csak finom, de ajándékként is jól jöhet majd. Akinek ez sem elég, annak további tippeket ad, hogyan és mivel variálhatja a megszokott ízeket!
Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan hülyíti meg az eperlekvárt - ezúttal bodzával, de további tippeket is ad, arra nézvést, hogy mivel lehet még, az amúgy is tökéletes eperízt feldobni!
Mautner Zsófia a zöldségek azon részeiből készít ínyenc fogásokat, amelyeket sokszor már a zöldségesnél ki szoktunk dobni: a retek leveléből, a spenót gyökeréből és a brokkoli szárából. Ötleteket is ad, hogyan dobjuk fel a végeredményt néhány olcsó, ázsiai boltokban kapható alapanyaggal - videóval!
Unod már a szokásos húsvéti menüt, de nincs időd az újításon rágódni? Adunk egy pofonegyszerű tippet: Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója tormás almalekvár receptjét, ami tökéletesen passzol a húsvéti sonkához, foszlós kalácshoz és mindenfajta sült húshoz. Próbáljátok ki, nem nagy ördöngösség!
A rugelach szinte bármilyen lekvárral tölthető édes tekercs, a tésztájához sem kellenek különleges alapanyagok, csak liszt, cukor, vaj és az extra: a krémsajt. New Yorkban imádják, és most Mautner Zsófitól megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni, hogy tökéletes legyen.
A cukkini nem csak rántva vagy rakva jó! Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója megmutatja, hogyan készítsünk belőle olyan savanyúságot, amivel feldobhatjuk a krumplis tésztát. Videó!
A plov az azeri konyha egyik legfontosabb étele. A rizst különlegesen főzik, és ha kész egy tésztaréteggel kibélelt fazékban átgőzölik. Mautner Zsófia Bakuban, egy azeri nagymamától leste el a plov készítésének titkát. A következő receptben a rizs a főszereplő, de kísérőnek fűszeres, aszalt gyümölcsös csirkeragut is készít hozzá.
Mautner Zsófia erdélyi recept alapján készült vargabélese szuflészerű, az eredetinél habosabb, lágyabb. Az extra, a nyáridéző fagyasztott málna pedig nagyon jól jön akkor, amikor úgy érezzük: sosem lesz már vége a télnek, a hidegnek a szürkeségnek.
Bizarrul hangzik, de a végeredményt mindnyájan jól ismerjük: az isteni velős pirítóst, amit a vasárnapi húsleves után, a rántott hús előtt ropogtatunk el - csak éppen a hosszadalmas levesfőzési procedúra nélkül elkészítve. Ahogy már megszokhattuk, Mautner Zsófia, a hagyományos ízeket némi egzotikummal variálja meg: a kísérő ezúttal nem csupán apróra vágott lila hagyma, hanem egy egészen pikáns, citrusos, petrezselymes, kapribogyós salsa. Érdemes kipróbálni!
Mautner Zsófia egy indiai ihletésű étel gyorsan összeállítható alapreceptjét mutatja meg. A fűszeres húsgombócokat felkockázott csirkemellel is helyettesíthetjük, de elkészíthetjük csak zöldségekkel a vega változatot is!
Tonhalsaláta készülhet sokféleképpen - Mautner Zsófié pomeloval, szójaszósszal, nyírfacukorral, zöld- és sárga citrommal, egyetlen csepp olaj hozzáadása nélkül készül - vagyis szuperdiétás és szuperegészséges lesz a végeredmény!
A humusz maga a csoda: csicseriborsó konzervből egyszerűen elkészíthető, vas-, C-vitamin és rosttartalma miatt szuperegészséges, ízletes reggeli, vagy előétel, vagy mártogatós, vagy kence. Próbáljátok ki a Mautner Zsófi-féle változatot - garantáltan isteni!
Ha maradt némi lencséd szilveszterről, de a főzelékhez nem fűlik a fogad, ajánlunk egy igazán különleges receptet, amit a szezon sztár-gyümölcsével, a szuperegészséges gránátalmával kell elkészíteni - Mautner Zsófi most megmutatja, hogyan!
A héjában sült krumplinál nincs is jobb januári étel: olcsó, laktató, sőt, még a fűtésszámlán is fog egy keveset, hiszen, amíg sül, kellemesen befűt a konyhába, így a radiátor letekerhető. Különféle mártogatósokkal kínálva pedig igazi ínyencségnek számít - most Mautner Zsófitól lesünk el egy egészen pikáns, francia mártást.
Otthon is főzhetsz vietnámi pho levest, ami az egyik legsikeresebb magyar sztárséf, Bíró Lajos kedvence. Mautner Zsófival videóban mutatják meg hogyan kell mennyei pho levest készíteni - könnyen!