Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete három különböző kávés recept elkészítését fogja bemutatni legújabb videónkban, melyek a szakember szerint otthoni alapanyagok felhasználásával is egyszerűen elkészíthetőek. Változatos ízekre készülhetünk, ráadásul lesz itt hideg és meleg variáció is, hiszen ki tudja, mit tartogat számunkra az időjárás az elkövetkezendő napokban.
Cikk
MME
Az idők során a kávék és a desszertek folyamatosan egymásra hatva változnak. A Nespresso új ízei, a BARISTA CREATIONS Vanilla Éclair, a Caramel Crème Brûlée és Cocoa Truffle kávék éppen ennek a kölcsönhatásnak a jegyében születtek, elkészítésüket ikonikus francia desszertek inspirálták.
A Nébih szakemberei népszerű kapszulás kávék „eszpresszó” típusainak átfogó vizsgálatát végezték el a napokban. Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal összesen 24 terméket vizsgált, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt. Úgy tudni, hogy összesen 6 esetben indult hatósági eljárás jelölési hibák miatt, háromnál pedig megtévesztő jelölés miatt bírságot is kiszabtak. Az átfogó ellenőrzés végül azt az eredményt hozta a büntetések ellenére, hogy a kapszulás kávékat nyugodt szívvel ihatjuk.
Az északi vidékek különleges hangulata ihlette az idei téli Nespresso Limited Edition kávékat, amelyekben a hagyományos ízeket egy kis varázslat teszi még izgalmasabbá.
Minden érzékszervre ható, interaktív kávékóstolásban és újgenerációs megoldásokban gazdag vásárlási élményben lehet része annak, aki betér a Nespresso megújult Andrássy úti Boutique-jába: a márka üzletében ugyanis júliustól számos innovatív elem teszi még felejthetetlenebbé a vásárlást.
Hűsítőre vágysz, mégis szívesen innál egy jó kávét? A Nespresso kávészakértői idén is két új jegeskávé-különlegességet készítettek, melyeket az ausztrál nyár hangulata ihletett!
Te hogy iszod a jó erős feketét? Tejjel vagy tej nélkül? A világ kávéfogyasztóinak a háromnegyede tejjel issza a kávéját. A Nespresso az új BARISTA CREATIONS kapszulakollekciót kifejezetten a tejjel készülő kávékhoz fejlesztették ki.
A Nespresso világszerte újra és újra egyedi ötletekkel rukkol elő, hogy látványos és kreatív módon mutathassa be, hogy az újrahasznosított alumínium milyen sokféleképpen nyerhet új él etet.
Idén harmadik alkalommal rendezi meg a Nespresso nagyszabású gasztronómiai rendezvényét, a Nespresso Atelier-t február 16. és 18. között. A három napos esemény a kávé, a csúcsgasztronómia és a felejthetetlen kóstolási élmények jegyében fog telni.
Hiába tombol a zord idő odakint, ha otthonunkban könnyedén melegséget és ünnepi hangulatot teremthetünk. A kávérajongók legnagyobb örömére a Nespresso Limited Edition ünnepi kollekciója vidámsággal és színekkel élénkíti a karácsonyi készülődést: a legújabb kávék ízét és különleges dizájnú csomagolását a klasszikus cukorkák és édességek világa ihlette. A szinte már feledésbe merült, régi kedvenc ízek - narancsos-csokoládés, kókuszos-vaníliás, fűszeres-medvecukros – mindannyiunkban a gyerekkor felhőtlen, vidám emlékeit idézik meg.
Sárközi Ákos séf és Nagy Zsolt, a Nespresso kávészakértője közös foglalkozást tartott a hétvégén a kávé és a gasztronómia találkozásáról, amelynek legizgalmasabb részleteit most eláruljuk!
Török Zsuzsa
Évente kétszer, rendkívül kis mennyiségben megjelenő és csupán néhány napig elérhető különlegességekkel örvendezteti meg a kávérajongókat a Nespresso.
Noha még az év elején járunk, bizton mondhatjuk, hogy a Nespresso Atelier az év egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb gasztronómiai eseménye volt. Február 23-26. között a Várkert Casino gasztronómiai központtá változott, Michelin-csillagos magyar és olasz sztárséfek, sommelier és kávészakértő látta vendégül a csúcsgasztronómia szerelmeseit.
Miben hasonlít egymásra a kávé és a bor? Hogyan harmonizál a kávé a csokoládéval? Milyen sajátos íz- és illatjegyeket hordoznak a különleges kávék? Nem kell többé találgatnunk, a Gastro Experience Centerben mindent megtudhatunk.
Először kínál érlelt kávét a Nespresso, a SELECTION VINTAGE 2014 Limited Edition őrleményt, mely a csúcsminőségű sajtokhoz, húsokhoz és borokhoz hasonlóan, hosszan tartó, szakavatott érleléssel nyerte el gazdag és telt ízét.