Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Kulcsár Tímea Ágnes
Lelkiismeret-furdalás gyötört, ha bevágtál egy nagy tányér húsgombócos spagettit, vagy ha bele-belekanalaztál a mogyoróvajba?
A mogyoróvaj-őrület hozzánk is elért: ma már természetes, hogy ez a finomság kerül kedvenc sós és édes ételeinkbe. Sokoldalú összetevő, amely az egészségre is jótékonyan hat. Mutatjuk, miért jó, ha rendszeresen fogyasztjuk!
Dr.Gondek Károlyné
Finom, gazdag egészséges zsírokban, vitaminokban, és tökéletesen illik például az almához, de kenhetjük pirítósra, kekszre is, süthetünk belőle süteményt. A mogyoróvaj sokak kedvence, és mivel nem szeretjük a sok hozzáadott cukrot, sót és egyéb ízfokozókat tartalmazó élelmiszereket, jobban járunk, ha otthon készítjük el. Arról nem is beszélve, hogy jóval olcsóbb!
Itthon még mindig nem annyira elterjedt az amerikaiak kedvence, az isteni mogyoróvaj. Most bemutatjuk, miért érdemes megkedvelni!
Juhász Orsolya
A jó tanácsok és a táplálkozási trendek forgatagában időnként nehéz eligazodni, ezt mi tudjuk a legjobban. Most bemutatjuk, mi az, ami többet árt, mint használ a szervezetednek.
Videó
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatábanszuper praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! A mai egy olyan klasszikus, aminek senki nem tud ellenállni - pláne, ha így készítitek el! Éljen a madártej!
Beismered vagy sem, mindannyian próbáltunk már bizarr ételpárosításokat, abban a reményben, hogy valami igazán finomra bukkanunk. Íme néhány már kipróbált páros, melyek garantáltan meglepetést fognak okozni!
Száműzted étrendedből a mogyoróvajat, mert hizlal? Nem eszel tojássárgáját, mert félsz a magas koleszterinszinttől? Ismerd meg a tényeket néhány bűnösnek hitt ételről.
Ez a mogyoróvajas-csokis pite egyszerre ropogós és krémes, így szinte mindenkinek ízlik, ráadásul csak 10 percet kell dolgozunk vele. Aki biztosra akar menni, próbálja ki, elronthatatlan!
Az amerikai gasztronómia bemutatása szinte lehetetlen küldetés. A számtalan bevándorló nemzet saját konyhája az új hazában is tovább élt, sőt tovább is fejlődött, így számtalan új fogás jött létre. Arra azonban érdemes vállalkozni, hogy kiválogassuk néhány tipikusan amerikai fogást, amit akár el is készíthetünk a Super Bowlra készülődve.
Ha unod a kókuszgolyót, de hasonlóan egyszerű, sütés nélküli desszertre vágysz, nézd meg, hogy készül a pofonegyszerű és ellenállhatatlanul finom mogyoróvajas csokigolyó!
WM
A mogyoróvaj rendkívül megosztó dolog. Míg az amerikaiak és a hollandok egy emberként rajonganak érte, addig nálunk elég szórványosan lelhetők csak fel az igazi mogyoróvaj rajongók.
Amerikai mogyorónak vagy földimogyorónak hívjuk a két-három, olykor négy apró magot tartalmazó, girbegurba alakú termést, ami nálunk leginkább rágcsálnivaló, de készülhet belőle krém, olaj, sőt ázsiai fogásoknál ízesítésre is használhatjuk.
A diákcsemege, a pirított mogyoró, a mogyorókrém vagy a mogyorós csoki sokunk kedvence. Frissen roppan a fogunk alatt, enyhén pörkölt íze szétárad a szánkban… Csak olyan olajos és kalóriadús ne lenne!
Fel-felüti a fejét az utóbbi időben ez az amerikai filmekből ismert és enyhén félt alapanyag. A sós földimogyorót snackként fogyasztó magyarok számára, nehezen elképzelhető, hogy mogyorót krémesen, süteményekben, kenyérre kenve, lekvárral megfejelve eszik az Újvilágban.