Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Orbán - Marosi
A krumpli mellett a rizs az egyik legkedveltebb köret a magyar konyhán. Sokan azonban nem szeretnek a főzésével bajlódni, mert vagy túl főzik, vagy kemény marad a rizsszem, és inkább a boltokban kapható konyhakész változatot részesítik előnyben. A héten a köznyelvben gyors rizsként, vagy zacskós rizsként emlegetett fajtát teszteltük.
Jó gyros nem létezik jó tzatziki nélkül. Egyik legfontosabb eleme, ami segít a teljes összhang beállításában. Számtalan helyen találunk a városban olyan helyet, ahol valami joghurtos löttyöt csúfolnak ilyen névvel és eladják, mint autentikus görög saláta.
A múltkor éppen a chilis grill sajtokat teszteltük, ami közben mélyen éreztük, hogy jó lenne a füstölt társaikat is leellenőrizni. Nyugtalanított minket a dolog így megindultunk a bevásárló túránkra.
MME
A grillezés szezonja nálunk körülbelül május-szeptember közé tehető, persze aki extrém arc, az megcsinálja -20 fokban és fél méteres hóban is, ha arról van szó. Ezen időszakban a boltok pocain rendre feltűnnek a grillezésre szánt termékek, kolbászok, sajtok, zöldségek szószok és szinte bármi.
Itt a Kárpát-medencében mágikus erővel hódít a pogácsa. Többfajta ízesítés, többfajta recept, de valahol mégis összetartoznak. Többnyire sós sütemény, amit sokan fogyasztanak egyéb étel mellé, mint mondjuk a gulyásleves.
Bacon, alias a sertés oldalszalonnából készült többnyire pácolt, füstölt hústermék, ami szalonna néven is megtalálható idehaza. Sokan a kifejezést meghallva elgyengülnek, mert bizony igencsak az egyik legfinomabb húsos alkatrészt, amit egyszerű halandó könnyen beszerezhet magának.
Klasszikus chipsből már csillónyit találunk a boltokban. Sós, baconös, sajtos, steakes, hamburgeres, gyrosos és akár hajnalig lehetne sorolni, hogy milyen ízesítéseket forgalmaznak. Ezeket nem éppen az egészséges étkezés hírnökei, de az ízük és ropogós állaguk bizony sokszor bűnbe csábít minket. Egyre több olyan chipset látunk, ahol a burgonya alapanyagot egyéb zöldségekre cserélték.
Mit ettem ma
Az uborka lédús és ásványi anyagokban gazdag növény. Számtalan formában találkozhatunk vele, de mi a héten a boltok polcain rendre előforduló csemegeuborka felirattal ellátott termékeket figyeltük. Több ízesítés van jelen, de próbáltunk egy átlagot fogni belőlük, ami annyit tesz, hogy nincsen mellette egyéb 10 hozzávaló lehetőleg.
Videó
A videós tesztekben az a nagyszerű, hogy az igazságot nem lehet szóvirágokkal elfedni, mert a tesztelők arca mindent elárul - és mint tudjuk, egy-egy gesztus többet mond ezer szónál. Nézzük, melyik húsvéti sonkát ítélte legfinomabbnak a Mit ettem ma csapata - csak az arcukat figyeljétek!
Húsvét közeledtével a sonka mánia közepette nem szabad a kiegészítőkről sem megfeledkezni. Nem feltétlen a folyékony hangulatlazítókra hegyeztük ki a heti tesztet, de némi fickósságot ezek is megkívánnak. A torma szinte szoros partnerként követi az ünnep alatt a sonkákat.
A múltheti csemege snack kolbászok tesztje után a csípős példányokra is rárepültünk. Ezek már a profibb csípősségkedvelő kolbász fanatikusoknak vannak kitalálva. Az alap szinte mindenhol ugyanaz, csak kerül mellé némi fickósság.
Biztosan ismerős mindenkinek az a tipikus élethelyzet, amikor a nyüzsgő városban fel-alá sétál és egyszer csak elkapja az érzés, hogy „de jó lenne enni egy kis kolbászt”. Mivel nincsen minden sarkon hentes vagy egy piac így igenis valahogy kezelni kell az ilyen katasztrófákat.
Egyre több boltnál látjuk, hogy a pékáru részleget saját belső megoldással tartják életben, ami nem éppen hátrány. Napközben is többször van szerencsénk friss pékáruval találkozni. Valamennyire modernizálódik is a kínálat, de a klasszikus menza bajnok vizes zsemlét nem lehet kirobbantani sehogy se a kínálatból.
Olasz desszert a tiramisu, aminek varázsereje a kakaó és a kávé kettősében keresendő. Számtalan recept és különböző fajta létezik, akár gyümölcsös verziókat is látni, de mi a klasszikusnak mondott példányokat kerestük. Receptek és fajták ide-oda mi továbbra is a kényelmes, majd megveszem készen, utat választottunk.
A pénztárak előtt elhelyezett instant diabétesz csapdák tonnaszámra rejtik az édességeket, melyek között rendre ott pihen a kókuszrúd néven terjesztett élelmiszeripari remekmű. Többfajta verziót láthatunk belőle, van, ahol a kókusz dominál és fehér az egész, mint egy hengerelt kókuszgolyó, de van, ahol pont az inverze figyelhető meg, azaz sok kakaós keksz, némi rum és közepén valamennyi kókuszos töltelék.