Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Orbán - Marosi
Szépen lassan kötelező mező lesz az önéletrajzokban vagy a társkereső adatlapok esetében, hogy tudunk-e nokedlit szaggatni. Apróság, de hihetetlen arányban dicsekednek vele manapság az emberek, ha képesek rá. Mi továbbra is a tesztelés mellett tettük le voksunkat és elkezdtünk bolti félkész nokedliket keresni, melyeket csak éppen meg kell főzni 1-2 perc alatt, és fogyasztásra tökéletesen alkalmasak.
Sokan hívják olasz nokedlinek a gnocchit, amit jószerencsével amúgy magyarul úgy kellene kimondani körülbelül, hogy nyokki. Krumplinudli néven is sokan ismerik, aminek egyik meglepő oka, hogy krumpliból készül.
A feta sajt igazi görög sajtkülönlegesség, mely feltehetően már 4000 éve jelen van az emberiség nagy receptkönyvében. Ez a fajta juh és kecsketej keverékéből készül 70:30-as arányban.
MME
A kaszinótojások egészen régóta kísérik az emberiség fejlődését, mert az első feljegyzések róla valahol az I. század környékén jelentek meg Olaszországban. A fogás nagyjából megkerülhetetlen, ha svédasztalos vagy hidegkonyhai fogásokat keresünk.
A hússaláta elsőre talán picit zavart okoz sokak fejében. Sokan a salátát mindenképpen valami zöldség rakásnak képzelik, de a hús mégis hogy jöhet a képbe? A válasz egyszerű, csak toljuk nagyjából az 1/3-ad részébe a húst és máris hússaláta lesz belőle, rakjunk mellé bármit is.
Oké, talán most nem a legnagyobb lendülettel dübörög a nyár az országban, de általánosságban elmondható, hogy nyáron nem árt, ha tudjuk milyen folyadékkal kezeljük végtelenül felhevült testünket a kánikulában. Sört és fröccsöt nem lehet állandóan inni. Legkézenfekvőbb a sima hideg víz, de ezzel sokan hadban állnak és inkább valamilyen ízesített csodát vesznek a boltban.
Mit ettem ma
Közeledik a nyár. Egyre többen dolgoznak a tökéletes „beach body” testen, aminek egyik fontos pontja a helyes táplálkozás. Így nem csoda, hogy néha látunk a boltban embereket, akik zabra gyúrnak, és tonnaszám pakolják a kosarukba.