Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Baloghné Kele Judith
Cikk
WM
Az ősi édesítőt, a gazdagság és a termékenység jelképének számító mézet sokan napi szinten fogyasztják, ezzel váltva ki a többi édesítésre alkalmas természetes vagy nem természetes szert. Sokan azonban csak a karácsony közeledtével keresik elő a mézes csuprot a kamrában, ugyanis karácsony közeledtével óhatatlanul előtérbe kerülnek a mézzel készített sütemények. Ezek a tartalmasabb, mélyebb ízű kekszek és egyéb desszertek tökéletes hangulatot teremtenek a téli ünnepkörhöz.
Wagensommer Alexandra
HL
Az európai konyhaművészet történetének legkorábbi forrása egy 9. századból két példányban fennmaradt különös szakácskönyv, a címe De re coquinaria (’A főzés dolgairól’). Szerzőjeként Apiciust tartja számon a hagyomány. Sokan emlegetik, mégis keveset tudnak róla. Ki volt valójában a szerzője, milyen lehetett az antik Római Birodalom konyhája?
Habliliom
Hogy pontosan mióta kapható krémes a hazai cukrászdákban, nehéz lenne rekonstruálni, azonban az egészen biztos, hogy generációk számára a par excellence cukrászsüteményt a krémes jelentette, s jelenti talán még ma is.
Csilla
MME
Ősi élelmiszerünk. A legrégebbi természetes gyógyhatású finomságok egyike. Ez jusson eszedbe, ha a kiskanaladról aranysárgán csurdogáló mézre nézel vagy a forró mézes-citromos teádat kortyolgatva pikáns, édes ízt érzel.
Vass Lászlóné