Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
A legtöbb torta, sütemény és édes desszert receptjében szerepel vaníliás cukor. Gyorsan és egyszerűen előállíthatod ezt a fontos sütési hozzávalót az élelmiszerboltokban megvásárolható vaníliarúdból, továbbá folyékony kivonatot is készíthetsz.
Patkó Nikolett
Ha te is odavagy az avokádókrémért, akkor te is imádni fogod ezt a házi guacamole receptet. Mostantól nem kell étterembe menned, ha megkívánod a mexikói konyha kedvenc mártogatósát, ami nem mellesleg kiválóan működik pirítósra kenve, de salátákhoz, esetleg chips-ek mellé is jól megy mártogatósként.
György Evelin
Domján Krisztina
Jasinka Ádám
Idehaza is sok rajongója van a mexikói konyhának, nem véletlenül, ugyanis mi magyarok is szeretjük a csípős, fűszeres és persze a babos ételeket!
Villámgyorsan elkészíthető és egy befőttesüvegben napokig eláll a gyönyörű színésznő salsaszósza, amellyel a reggelinket, az ebédünket és a vacsoránkat is felturbózhatjuk.
Videó
Amikor valami igazán laktató ételre vágysz, amit egyszerű elkészíteni, és garantáltan az egész család imádja majd, akkor kapd elő ezt a darált húsos rakott tészta receptet, és megígérhetjük, hogy senkit nem ér majd csalódás!
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azokat a recepteket, amiket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Vagy szeretjük, vagy nem, a csilis ételeknél nincs középút. Sokan annyira imádják a csípőset, hogy nem tudják elképzelni anélkül az étel, csilit szórnak a levesbe, a pörköltre, sült húsra. Ha igazán szereted a csípőset, akkor íme 11 kihagyhatatlan recept.
Szponzorált tartalom
Nem kell Mexikóig menni egy igazán jó chimichangáért! A tortilla lapot megtöltjük minden földi jóval, feltekerjük, majd megsütjük. Mutatunk egy egyszerűen elkészíthető csirkés-sajtos változatot.
Ezzel az egyszerű ötlettel bármelyik esti főzést leegyszerűsítheted. Íme egy gyors és nagyon laktató mexikói vacsora.
A mexikói konyha színei, ízei könnyen visszacsalják a napfényt az őszi, kora téli időszakban. A színes, látványos és viszonylag könnyedén értelmezhető mexikói konyha néhány fix alapanyagra épül, amit ügyesen kombinál. A bab, kukorica, rizs, tortilla lap alkotta alapok sok lehetőséget kínálnak. Lehet belőlük burrito, quesadilla, enchilada, taco, ami mellé választhatunk quacamolet, salsát, tejfölt, sok-sok reszelt sajtot és annyi chilit, amennyit csak szeretnénk.
A tortilla világbajnok alapanyag, ha a gyors vacsora a cél. Tölthetjük, tekerhetjük és már süthetjük is. Készülhet belőle burrito, wrap, quesadilla és enchilada is. Most utóbbira mutatunk egy szuper csirkés receptet. A jalapeno pont annyira csípős, amennyire szükséges, a mozzarella pedig lágyan a csirkecsíkok közé olvad. Ne lepődj meg, ha mindenki repetázni akar majd!
A bulik elmaradhatatlan kísérője a tequila, amiből a 100 százalék kék agavéből készült fajta az egyik legtisztább és legnemesebb mexikói ital. Fogyaszthatod sóval és lime-mal, vagy ihatod színes koktél alapanyagaként is, de ha a tradíciókat követed csakis önmagában kortyolod. Íme további 5 dolog, amit feltétlen tudnod kell a tequiláról.
WM
Illatos, csípős, gazdag, színes... Talán ez az ember első benyomása a mexikói konyháról. Ami igaz is: sokszínű zöldségek, gazdag fűszerezés, sok friss alapanyag, a csípősség meg rajtunk és a vendéglátóink figyelmességén múlik.