Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A porcukor kedvelt cukrászati hozzávaló, amellyel nemcsak édesítjük a süteményeket, hanem díszítőelemként is használjuk. Ám gyakori, hogy a szép cukorszórás néhány órán belül megolvad a desszert tetején, „elcsúfítva" a legszebb remekművet is. Most eláruljuk, mitől marad csoda szép a cukorréteg!
Vannak olyan makacs szennyeződések a konyhában, amelyekkel mindenkinek meggyűlik a baja. A nagymamák azonban mindenre, így az odaégett ételre, a zsírfoltokra vagy a tálba száradt tésztára is tudták a megoldást!
Bár nincs annál jobb, mint egy klassz villásreggelivel indítani a napot, semmi sem rosszabb, mint aztán kajaszagúan végigtolni a napot… Ismerős helyzet? Mutatjuk, mit tehetünk, hogy ne kísérjen estig a „konyhaszag”!
Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk szembe magunkat, így óriási a kísértés, hogy mindent felfaljunk. A cukorbetegség és a különféle ételérzékenységek azonban egyre több embert érintenek manapság, ezért könnyen előfordulhat, hogy épp nálunk vagy valamelyik családtagunknál diagnosztizáltak ilyen problémát. Az alábbiakban összefoglaljuk, mire érdemes odafigyelni az ünnepek alatt, hogy a cukorbetegek is felhőtlenül élvezhessék ezt a meghitt időszakot.
Mindmegette
Sokan felnőttkorban szembesülnek azzal, hogy laktóz-intolerancia miatt nagyobb figyelmet kell fordítaniuk az étkezésükre. Eleinte ijesztőnek tűnhet a változás, de egy kis tudatossággal és tájékozódással könnyebben elkerülhetőek a kellemetlenségek.