Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Közeledik a húsvét, és ha szeretnél a megszokott desszertek helyet valami újat készíteni, ideje, hogy próbasütést tarts – vagy legalábbis begyűjts egy klassz receptet. Ezzel a kuglóffal nem tévedsz, a sikered garantált!
Kard Sándorné
Az olaszok nemzeti pudingja a panna cotta itthon is nagy népszerűségnek örvend, legfőképpen azért, mert ezerféle képpen vatiálható, hiszen a vaníliás tejszínes alapkrém mellé ugyanis bármilyen íz tökéletsen passzol! Mutatjuk a 7 kedvenc receptünket!
Videó
Szerencsések Becseics Dusánka családtagjai, barátai. A közgazdász végzettségű Dusánka a születésnapi bulikra mindig különleges meglepetéssel készül az ünnepeltnek. Az Ide süss! versenyzője 10 éve érdeklődik a gasztronómia iránt, de van egy különösen nagy szenvedélye.
Közeledik a karácsony, és idén úgy gondoltam, nem vásárolok drága tárgyakat, inkább valami személyes ajándékkal készülök a családomnak. Elmentem a Szamos cukrászdába, hogy megtanuljam a házi szaloncukor-készítés alapjait. Szerencsére egyszerűbb volt, mint gondoltam, így saját készítésű ajándék kerülhet a fa alá.
Török Zsuzsa
Az angyalok kenyereként emlegetett édesség keletkezéséről többféle legenda kering. Tudtad, hogy Aquinói Szent Tamás is megemlékezik erről a csemegéről?
Tavaly kipipáltuk a zselés szaloncukrokat, melyek sokak szemében az egyetlen opció, ha szaloncukorról van szó. A kategória másik nagy kedvence - a kókuszos és a vajkaramellás mellett - a marcipános, melyet teszteltünk is gyorsan.
Citromfűből és marcipánból készít édes pestót eperhez, fagyikhoz, gyümölcsökhoz és desszertekhez Kaldeneker György, a Lekvárosház alapítója.
Habliliom
A minyon nagyszerű találmány, és talán sokan nem is hinnék, de a 20. század első harmadában igen népszerű volt ennek a remek édességnek a házi készítésű változatai is. Ma már egyre ritkábban készül otthon, pedig nem túl bonyodalmas, ráadásul nagyon mutatósak.