Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
A húsvéti bevásárlás alkalmával hajlamosak vagyunk kissé túlpakolni a kosarunkat. Mindez persze csak akkor tűnik fel, amikor már az ünnepek után sem tudjuk bezárni a hűtőt a sonkától, vagy a tojástól. Nos, ilyenkor jönnek jól azok a receptek, melyekhez ezek a hozzávalók elengedhetetlenek, és persze nem csak kifejezetten húsvétkor tálalható. Ilyen finomság ez a tojásos-sonkás kosárka is, amit az alábbi videó alapján bárki el tud készíteni.
A húsvéti hidegtál kétségtelenül az ünnep csúcsa: a füstölt sonka a sárga túróval és a sonkalében főtt tojással, friss zöldségekkel - egyszerűen abbahagyhatatlan. Ám mivel ebből a legtöbb csaldában dupla-tripla mennyiség készül, a második napon beköszönt a sonkaundoritisz. Javasoljuk tehát, hogy harmadik nap dobjátok össze ezt a csodás, egyszerűségében nagyszerű sonkás tésztát, és meglátjátok: ebben a formában azért jól csúszik még az a sonka!
Kalács nélkül nálunk nem is húsvét a húsvét! Ráadásul nem csak a sonkához és a tojáshoz passzol tökéletesen, de mennyei desszertet is készíthetünk belőle a családnak: máglyarakást. Így húsvét után mi mindig megsütjük ezt a maradékmentő finomságot, ami új értelmet ad a megszikkadt kalácsnak.
Cikk
MME
A mesterszakács, aki elsősorban arról ismert, hogy percek alatt képes összedobni egy zseniális, királyi vacsorát, és azon dolgozik hogy minden brit kisgyerek egészséges ebédet kapjon, minden nap, most új kihívással néz szembe: Jamie Oliver idén az elképesztő méreteket öltött ételpazarlással veszi fel a küzdelmet, és konkrét tippeket ad arra nézvést, hogyan tudjuk mindezt a saját otthonunkban elérni.
Vannak ételek, amelyek csak frissen finomak. Másoknak nem árt az újramelegítés, sőt olyan étel is van szép számmal, ami annál finomabb, minél többször melegítjük. A krumplipüré nem ilyen.