Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Somogyi Bea
Cikk
MME
Hiába kínálgatod a családnak a megmaradt húsvéti sonkát, az ünnepek után már senki nem kívánja? Egy kicsit átalakítva, felturbózva már biztosan nem fogják visszautasítani!
A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni. Ez a tetemes mennyiségű, feleslegesen megtermelt és megvásárolt élelmiszer nem csupán erkölcsi és gazdasági kérdés, de az egyik legjelentősebb környezeti probléma is, amely különösen az ünnepi időszakok alkalmával igényel nagyobb figyelmet. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) húsvét alkalmából összegyűjtötte azokat a tanácsokat, amelyekkel mérsékelhető a vendégvárással járó élelmiszerpazarlás.
Videó
A húsvéti sonkából nem lehet pont annyit venni, amennyi épp elég: vagy túl kevés, vagy egy hétig ehetnénk - ha bírnánk. Mindig megmarad annyi, hogy még egy fogás kifér belőle. A sonkás tészta is nagyon finom, de, ha most valami mást szeretnél kipróbálni, akkor ezt a krémsajtos tepsis krumplit neked találták ki!
A húsvéti sonka mennyiségét kiszámítani igazán nem egyszerű feladat: lehetetlen pont annyit venni belőle, amennyi pont elfogy, így mindenki inkább többet vesz, nehogy valakinek ne jusson a jóból. Ezért aztán sok család napokig eszi a húsvéti lakomát, ami azért igencsak unalmas, lássuk be. A sonkamérgezéstől tartóknak és a változatosságra vágyóknak ajánljuk az alábbi receptet!