Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Nem csak szendvicsfeltét lehet a felvágottakból! Ha megmaradt pár szelet sonka vagy szalámi, és már nem szívesen ennénk meg kenyérrel, akkor sem kell kidobni, sőt teljesen új életre kelhetnek a maradékok egy kis rafinériával.
Ha túl sok tésztát főztél és már unod, de nem szeretnél pazarolni, a legjobb megoldás, ha a sütéssel próbálkozol. Mutatjuk, hogyan!
Kard Sándorné
Török Zsuzsa
Nálad is árválkodik némi ilyen-olyan kész szósz vagy egy kevéske ketchup és mustár az üveg alján, ami nem akar elfogyni?
Mindmegette
Folyamatosan csökken a háztartások élelmiszerhulladéka, de még így is sok étel kerül a szemétbe. Sok alapanyagot meg lehetne menteni, így sem a fonnyadt répának, sem a megmaradt levesnek vagy pörköltnek nem szabadna a kukában végeznie. Íme a magyarok kedvenc maradékmentő ételei.
PATAKY KRISZTINA
Vanessa Gregory megdöbbentő átalakuláson ment át, miután úgy döntött, nem lesz többé a család malaca, és nem falja fel az ételmaradékokat a gyerekei tányérjáról. Az anyuka ennél jobb döntést nem is hozhatott volna!
Csonka Enikő
SÁNDOR ADRIENN
Pazarolni luxus, így ha lehet, minden maradék ételt felhasználunk. Különösen az ünnepek után számolhatunk rengeteg maradékkal, ami aztán igyekszünk is hasznosítani. Ám vannak olyan ételek, amelyeket jobb, ha inkább kidobunk.
Videó
Unjátok már a bejglit? Ki ne dobjátok a maradékot! Isteni rakott desszert készíthető belőle, ha rétegzitek lekvárral, csokival, dióval és vaníliás pudinggal. Íme a szuper maradékmentő recept videón!
Decemberben sok a kiadás, de ha odafigyelünk néhány apróságra, nem is olyan nehéz megkímélni magunkat a felesleges költekezéstől.
Mindannyian ettünk már maradék pizzát – és valószínűleg a jövőben is gyakran rágcsáljuk el az előző napi maradékot. Általában ilyenkor már nem a legjobb az állaga, de pazarolni sem szeretnék, így legyűrjük. Van ennél jobb ötletünk, mutatjuk!
Ha sokat főzünk, sok a hulladék is. A konyhánkba bekerülő minőségi alapanyagokat megtiszteljük azzal, hogy nem dobjuk ki jelentős részüket, megpróbálunk lehetőleg mindent felhasználni.
A paprika feldolgozása során keletkező hulladékot – a paprika csumáját – van, aki megeszi, más a szemétbe vagy jobb esetben a komposztba dobja. Ha eddig te is az utóbbiak közé tartoztál, mutatjuk, hogy miként hasznosíthatod ezt az apró, hulladéknak semmiképp sem nevezhető részét egyik kedvenc zöldségünknek.
Nincs is annál rosszabb érzés, mint mikor ki kell dobni a megromlott ételt, a penészes gyümölcsöket vagy zöldségeket. Ha betartasz néhány alapszabályt és odafigyelsz a szokásaidra, akkor drasztikusan lecsökkentheted a háztartásodban az élelmiszer-hulladék mennyiségét.
Ha nyaraláskor inkább egy lakás vagy ház nyújtotta függetlenséget választod a szállodák kényelme helyett, valószínűleg főzni is fogsz a pihenés alatt. Ezeknek a bérleményeknek a „csodája”, hogy a konyhaszekrényben mindig megbújik némi maradék, amit az előző lakók hagytak ott.
Döbbenetes történetet osztott meg az interneten egy hölgy a saját testvére esküvőjéről. A nőnek már a felszolgálás pillanatában gyanús lett az étel, amikor pedig leesett neki, mi történt, azonnal riasztotta a többi vendéget.
Bármennyire is abszurd, de a rapper maradékára már többen is bejelentkeztek, miszerint szívesen kicsengetnék érte a csillagászati összeget.