Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Tiago Sabarigo 21 éves kora óta foglalkozik a gasztronómiával. Dolgozott Gordon Ramsay-nál és benne volt a Costes Dowtown nyitócsapatában, mint vezető séf. Saját karrierjének első állomásaként december 5-én a Makifood Főzőiskolában egy izgalmas 4 fogásos pop-up vacsorát készít. Az est hangulatát a látványkonyha fokozza, ahol végig követhető a főzés pillanatait egészen a tálalásig!
Videó
Milyen is az, amikor julienne-re van vágva a répa? És pontosan hogyan kell kockára vágni? Mi az a blansírozás, a konfitálás, és hogyan posírozzuk tökéletesre a tojást? A ma induló háromrészes, a Culinary Institute Europe-pal közös videósorozatunkból most mindezt megtudhatod - sőt, még sokkal többet is! Jöjjön 3 fontos eljárás, ami forró vízzel készül!
A világ legegyszerűbb dolga kifőzni egy zacskó tésztát - mondhatnánk, ha nem ettünk volna már borzalmas állagú és ízű tésztaételeket mindnyájan. Van egy pár nagyon egyszerű szabály, amelyek betartásával olyan tökéletes spagetti lesz a végeredmény, hogy egy olasz is elégedetten csettintene rá!
Régi, egyenetlenül melegítő sütőbe pitét sütni, kihűlt sült krumplit vagy rántott húst felmelegíteni, vagy közvetlenül linzersütés előtt a hűtőből kikapott tojással dolgozni - ezek mind olyan helyzetek, amelyek, valószínűsíthetően, tragikus végkimenetellel kecsegtetnek. Pedig van jópár olyan trükk, tipp, praktika, amivel a kódolt konyhai bakikat megelőzhetjük - mutatjuk!
Japán Konyha Jószolgálati Nagykövete díjat kapott Maki Stevenson, a Makifood és a Culinary Institute of Europe vezetője!
A most megalakuló Culinary Institute of Europe egyedülálló Magyarországon – a mai kor követelményeihez igazodva tanítja meg, sőt szükség esetén újratanítja a konyhai alaptechnikákat.