Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
A macaron egyike azon édességeknek, amit inkább a cukrászdában vásárolunk meg, hiszen elkészítése nem a legegyszerűbb. Ennek ellenére megéri próbálkozni, hiszen az ünnepi asztal dísze lehet, ráadásul ajándéknak is tökéletes. Mutatjuk a mi kedvenceinket!
Videó
Hogyan készül a kívül roppanós, belül krémes macarontészta, és milyen krémmel töltve a legfinomabb? Hogyan lesz magas és szellős a piskóta? Mi az égetett tészta vagy a linzertészta titka? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
Hogyan készül a kívül roppanós, belül krémes macarontészta? Mitől lesz foszlós-ropogós a leveles tészta? Hogyan lesz magas és szellős a piskóta? Mi az égetett tészta vagy a linzertészta titka? Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
Vass Lászlóné
Mézeskalács, linzer, isler, diós kifli, puszedli és keksz - a karácsony elképzelhetetlen ezek nélkül az ínycsiklandó és ellenállhatatlan aprósütemények nélkül. Íme a 18 idei kedvencünk, sütésre fel!
Az elmúlt évben is nagyon sok receptvideó forgott a Mindmegette konyhájában. Leveseket, főételeket, desszerteket, szezonális finomságokat készítettünk. Összeállításunkban most azt az 5 desszertvideót mutatjuk meg, amely 2019-ben a Youtube csatornánkon a legtöbbször megnéztetek.
Touron Georgina
Ha van otthon egy csomag vaníliás pudingpor, egy tasak vaníliás cukor, vagy esetleg egy kis üveg vaníliaaroma, akkor a következő desszerteket érdemes kipróbálnod! Isteni finomak, pillanatok elfogy belőlük egy adag. Csak azt kell eldöntened, melyiket készíted el először!
WM
Az édes és ropogós habcsók lehet pici, nagy, karika, csokis és kókuszos, kerülhet karácsonyfára, de még macaron vagy mesés Pavlova torta is válhat az édes tojásfehérjéből!
Biztosan eljátszottál már a gondolattal, hogy megpróbálsz otthon macaront készíteni. A krémmel töltött színes apró habcsókokat aprólékos műgonddal kell elkészíteni. Késmárki Diána, a Macaron Heaven tulajdonosa megmutatja a trükköket és a buktatókat.
Kovács Noémi
Wessely Márta
A macaronláz csak nem akar múlni. A falatnyi finomság véglegesen belopta magát a szívünkbe, s az évek múltával is szívesen ajándékozzuk meg magunkat vagy másokat egy-két színes, töltött habcsókkal.
Török Zsuzsa
A macaronmánia a 20. század közepén kezdett el terjedni a világban, miután a patinás párizsi Louis Ernest Ladurée kávéház cukrásza, Pierre Desfontaines először illesztett össze két mandulás habcsókpasztillát ganache krémmel.
Ezek a krémmel töltött apró színes habcsók-félék olyan szépen és olyan finomak, hogy igazán megérdemeltek egy ünnepnapot - ami éppen ma van! Egy hibája van ennek a mandulalisztből készül falatnyi süteménynek: aprólékos műgonddal kell elkészíteni, nagyon pontosan kimérve a hozzávalókat, és minden utasítást precízen betartva. Akit mindez eddig elrettentett, a lenti videót végignézve rájöhet: nem kell mestercukrásznak lenni a tökéletes végeredményhez. Macaronra fel!
Íme 4 hétvégi gasztroprogram és egy előzetes a borok, a toros finomságok és az édességek kedvelőinek.
Kihagyhatatlan gasztroprogramok július első hétvégéjére levendula- és barackrajongóknak, borisszáknak, jazz kedvelőknek és hagyománytisztelőknek.
A francia konyha gazdag kínálatából a legkönnyebben értelmezhető és leginkább szerethető az édességek birodalma, amely számtalan emblematikus finomságot adott a világ számára, s ma is igazi sorvezetője a cukrászoknak.
HL
A minyon legalább annyira hazai cukrászdai klasszikusnak számít, mint a krémes vagy a rigójancsi. A neve már nem is cseng idegenként a magyar fülekben, pedig gyökerei a 18-19. századi francia cukrászműhelyekhez vezetnek.