Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Fotó/Videó: Horváth Reni
Márton-nap környékén előszeretettel készítünk libás ételeket, hiszen a novemberi időszak alapanyag tekintetében kétségtelenül erről a szárnyasról szól. Mutatjuk is videón a tökéletes ludaskása receptjét!
Rozsnyai Gabriella
Ha november, akkor Márton-nap és libasült! Ha nem akarunk egész évben éhezni - ahogy a mondás jósolja azoknak, akik kihagyják a libalakomát -, akkor jó, ha beszerzünk egy szép hízott libamellet, libamájat vagy libacombot. Akinek nincs rutinja a libasütésben, semmi gond, kipróbált receptekkel segítünk.
A novemberi időszak a libáról szól. Márton nap előtt, alatt és után szívesen fogyasztunk libás ételeket. A ludaskása rendkívül jó választás, hiszen könnyen elkészíthető, alapanyagköltsége sem túl vészes és igen kiadós fogás.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Ha november, akkor Márton nap, és ha Márton nap, akkor liba és libás fogások, minden mennyiségben. Aki nem tudja mit válasszon, a lehetőségek bőséges tárházából, annak mutatunk három isteni receptet - garantáltan mindenki megtalálja a szájízéhez és a pénztárcájához illő ételt.
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Kapuban a Márton-nap, így időszerű az ünnephez kapcsolódó, mindenféle libás fogás feltérképezése. Leves, libapecsenye, sült libacomb, ludaskása, és persze a libamájas finomságok egész sora! Íme a 10 legizgalmasabb recept, válogassatok közülük!