Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Wessely Márta
Itt a Márton-nap, így ilyenkor még az is libasültre vágyik, aki egyébként nem rajong ezért a szárnyasért. Nem véletlen, hogy a novemberi időszakban jut eszünkbe libát enni. Egyrészt a libahús és az azt körülölelő háj nem egy könnyed nyári fogás alapja, másrészt sok évszázados hagyománya van az őszutón történő libafogyasztásnak.
Kapuban a Márton-nap, így időszerű az ünnephez kapcsolódó, mindenféle libás fogás feltérképezése. Leves, libapecsenye, sült libacomb, ludaskása, és persze a libamájas finomságok egész sora! Íme a 10 legizgalmasabb recept, válogassatok közülük!
Videó
A Márton napra készülődve libalevest főztünk a Gellért söröző fiatal és kreatív séfjével, Frideczky Andrással. A piros libalevest te is könnyen elkészítheted, mert most megmutatjuk a mesteri fortélyokat!
Kard Sándorné