Mindmegette.hu
Recept
Emma Wening
MME
Cikk
A késő őszi, téli időszak fontos tápanyagforrásai a diófélék és az olajos magvak. Koncentrált tápanyagtartalmuk miatt már kis mennyiségű fogyasztásuk is érdemben hozzájárul egészségünk védelméhez, sőt, rosszindulatú híresztelésekkel ellentétben a fogyókúrába is tökéletesen beilleszthetőek!
Semmi baj a mogyorófélékkel, de ne feledjük, hogy más egészséges ropogtatnivaló is akad a konyhában. Fedezd fel a magféléket, amelyek rengeteg rostot és értékes ásványi anyagot tartalmaznak!
Nehéz mértéket tartani a kalóriadús falatokkal, főleg, ha napközben nincs időnk leülni és kényelmesen enni, és a hatalmas ünnepi lakomáknál sem könnyű megálljt parancsolni magunknak. A gyomor kellemetlen tünetekkel reagál, szerencsére a panaszok többségénél segítség a természet patikája!
Videó
A sós kekszes és ropogósok az ünnepi időszak kedvencei. Czeilinger Maresz, a Mennyeimentes blog szerzője ezúttal olyan sajtos ropogóst készített, amelyből a glutén- és laktózérzékenyek is ehetnek.
Ezekben az apró magvakban rengeteg energia és hasznos tápanyag rejtőzik, ezért érdemes minden nap belecsempészni az étrendünkbe - megmutatjuk hogyan!
Kulcsár Tímea Ágnes
Bizonyos ételek és italok különösen jótékony hatással vannak a női szervezetre. Ha rendszeresen fogyasztjuk őket, a hatás nem marad el.