Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Lakatos Zsolt
Videó
Nincs, aki ne tudná, hogy január 1-jén lencsét kell enni, mert az meghozza a bőséget és a gazdagságot az újévre. Ha lencsefőzeléket készítenél, próbáld ki ezt a csicseriborsós változatot. Ha egyszer megkóstolod, csak így készíted!
Horváthné Klinszky klára
Cikk
MME
Ha anyagi jólétre vágysz jövőre, akkor, a babona szerint, nem kell mást tenned, csak szilveszter este vagy újévkor jól belakni lencsével - ami, sokak szerencséjére - nem csak főzelék formában fogyasztható. Egy kis lencse-történelem, szuper receptekkel körítve!
Török Zsuzsa
Ne csak szilveszterkor, a gazdagság reményében egyél lencsét – fogyassz belőle minél többet egész évben! A nálunk kevésbé ismert, de kivétel nélkül elérhető színes lencsefajtákat a levesen és a főzeléken kívül salátának, fasírtnak vagy köretnek is elkészítheted.
Szekeres Lajosné Klári
Wessely Márta
Bár a 21. században már nem a különféle babonák mentén alakítjuk a mindennapjainkat, az ünnepek, évfordulók környékén mégis előszeretettel adózunk a korábbi hiedelmeknek, biztos, ami biztos.
A tartós fogyás titka nem a koplalás, hanem az egészséges, jó minőségű ételek fogyasztása. Mutatunk néhány jolly-joker falatot!
Sinka Endre
Juhász Orsolya
Vegetáriánus olvasóink számára elengedhetetlen olvasmány következik. A hüvelyesek terméseiből ugyanis pótolhatják azt az energiát, amit az állati fehérje megvonásával elveszítenek. Emellett a fogyókúránkba is érdemes becsempészni őket, hiszen kisebb mennyiségtől is jól lakhatunk!
A lencsével hajlamosak vagyunk mostohán bánni. Az újév napján elvárjuk tőle, hogy hozzásegítsen a hőn áhított gazdagsághoz, aztán egy évig felé se nézünk. Holott a lencse jó partnerünk lehet a téli hónapokban, s sokféle főételben megállja a helyét.
mari
Ha maradt némi lencséd szilveszterről, de a főzelékhez nem fűlik a fogad, ajánlunk egy igazán különleges receptet, amit a szezon sztár-gyümölcsével, a szuperegészséges gránátalmával kell elkészíteni - Mautner Zsófi most megmutatja, hogyan!
KIRSCH ANDRÁS
Kard Sándorné
Adri
A ropogós kolbászkarikák igazán különlegessé varázsolják az egyszerű lencsekrémlevest.
H.R.
Gyerekkorunkban sokat énekeltünk róluk, és rendszeresen ettünk belőlük az oviban. Felnőttként azonban méltatlanul elfelejtjük őket: a száraz hüvelyesek, azaz a bab, a sárgaborsó, a lencse és a csicseriborsó ritkán kerülnek az asztalunkra.
Habliliom
A március már elkezdődött, a tél mintha mégsem akarna búcsúzni. A hideg és a jócskán elhúzódó fázós, friss vitaminokban szegény időszak végét várva is lehetséges azért az ilyenkor kéznél lévő alapanyagokból izgalmas „vitaminbombákkal” hadat üzenni a megfázásnak és a borúnak – szezonális, tartalmas salátával feledtetni a telet, ínyenckosárkákkal várni a tavasz beköszöntét.