Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Putóczki Gáborné
Videó
Van az úgy, hogy gyorsan kell összedobni valami édességet, és minimális a hozzávalóval rendelkezünk, de egy mezítlábas keksszel mégsem kínálhatjuk meg a vendégeinket. Ekkor jöhet jól ez a kekszalapú pohárdesszert, ami nem csak isteni finom, de nagyon látványos is a benne lévő, 100%-ig természetes színezéktől. Próbáljátok ki - imádják majd!
Cikk
MME
Ma már fel sem kapjuk a fejünket, ha valaki azt mondja nekünk, hogy ételintoleranciája van, azaz bizonyos termékfajtákat el kell hagynia az étkezésből. Ez a hír régen egyenlő volt a rémálommal, mára már viszont egyre nagyobb választéka vár minket az úgynevezett „mentes” termékeknek.
A laktóz, más néven a tejcukor olyan összetett szénhidrát, amelyet közvetlenül nem tudunk megemészteni, csak miután a szervezetünk által termelt laktáz enzim lebontotta egyszerű cukrokká. A laktózérzékenyek szervezetéből hiányzik ez a vegyület, ezért az elfogyasztott tejben lévő tejcukor nem szívódik fel szervezetükben.
Felcsiki Tündét, a Mentes pillanatok című könyv szerzőjét nem kell bemutatni annak, akinek fontos az egészségtudatos táplálkozás, a glutén- és laktózmentes étrend. Ha bizonytalan vagy a mentes menüsor elkészítésében, fordulj hozzá bizalommal!
A mozzarella sokszínűen felhasználható sajt: salátákba, pizzára éppúgy jó választás, mint húsokra olvasztva, vagy zöldségekhez forgatva. Erről a könnyű finomságról mostantól a laktózérzékenyeknek sem kell lemondaniuk, mert már laktózmentes változatban is kapható!