Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Sinka Endre
Cikk
MME
A krumpli hízlal - hallhattuk sokszor. Ez tévhit, ugyanis attól függően, hogy milyen formában készítjük el, mivel fogysztjuk, még akár fogyni is lehet vele!
Fogytán vagy a receptötleteknek, mégis szeretnél előrukkolni valami izgalmas fogással? Nem kell túlgondolni és vagy bonyolítani: a tört burgonya különféle verziói között biztosan megtalálod a következő kedvencedet, és még a bókokat is besöpörheted!
Dr.Gondek Károlyné
Ha szereted a héjában sült krumplit, de mégis valami többre vágysz, akkor töltsd meg a burgonyákat! A töltött krumpli nemcsak köretként, hanem főételként is szolgál. A variációk pedig végtelenek. Megtöltheted darált hússal, túrókrémmel, baconnel. Az alábbi videóban egy igazi különleges receptet osztunk meg veletek. A töltelékbe ugyanis nemcsak sajt és bacon, hanem káposzta is kerül.
Videó
Kevés ember van, aki ne szeretné a ropogós, sült krumplit. A hagyományos hasáb, és a csipsz mellett az utóbbi években a gasztrofesztiválokon, vidéki vásárokban, piacokon feltűnt a tornádó, vagy más néven spirál krumpli is az ételkínálatban. Ezt a látványos ropogtatnivalót otthon is el tudod készíteni, nem kell hozzá speciális eszköz.
DÖMÖTÖR VIOLA
Semmit sem egyszerűbb elkészíteni a krumplipürénél- gondolják sokan, azonban, mint a legtöbb szimpla ételt, ezt is lehet mennyeien finomra, és csirizesen rémesre csinálni. Ami a változatokat illeti, két irányba tudsz elmenni: a franciás, vajas-krémes, vagy a habos, inkább tejes felé. Bárhogy is szereted azonban, ha jó pürét szeretnél, van néhány pont, amit minden verziónál be kell tartanod. Íme néhány tanács Déri Szilvia bloggertől, alias Házisáfránytól.
Nincsen hétvége rántott hús nélkül és valljuk meg, rántott hús mellé krumpli dukál. A krumplipürén túl a burgonyás köreteket is variálhatjuk. Íme néhány ötlet, hogy mit készítsetek a rántott hús mellé.
Illés Margit
A tőkehal a portugál konyha alapélelmiszere, enélkül el sem tudják képzelni az életet. Nem véletlen, hogy Cristiano Ronaldonak, sztárfocistának is a kedvenc étele a bacalhau a brás. Ezt a halas ételt ezerféleképpen készítik el. Most mi egy egyszerűbb változatot mutatunk.
Kard Sándorné
Pataki Nóra
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
Juhász Évi
A halételek nem hiányozhatnak karácsonykor az ünnepi asztalról. A halászlé mellett a rántott hal az egyik legkedveltebb fogás. A hagyományos módon panírozott ételekből azonban nem mindenki ehet, a gluténérzékenyeknek például más alternatívát kell keresniük. Czeilinger Mária, a Mindmegette mentes szakértője nekik mutat egy tuti receptet.
Hajdu István László
Amióta az édeskrumpli itthon is egyre nagyon népszerűségnek örvend, a hagyományos burgonya kezd teljesen perifériára szorulni, és jó eséllyel pályázik a "minden ételek leghízlalóbbika" címre - holott a krumpli jóval több, mint üres kalóriákban gazdag, vitaminokban szegény zöldségköret!
Vitai Kati
Sokak számára ismerős lehet a probléma, hogy idő hiányában nem tudják, milyen leveses finomsággal lepjék meg a családot, ami gyorsan és könnyen elkészíthető. Nos, azoknak ajánlunk most egy zseniálisan finom krumplilevest pirított fokhagymával, ami garantáltan felmelegít a sokszor már igen hűvös őszi napokon is.
Wagensommer Alexandra
Valami laktató kurumplis ételre vágysz? Összegyűjtöttük az elmúlt hónapok legnézettebb videóit, amelyeknek a burgonya a főszereplője!
Kovács Ágnes
Kulcsár Tímea Ágnes
A brassói sokak kedvence, hiszen ki tudna ellenállni a sült krumpli és a mennyei szaftos hús párosításának? Készítheted sertéshúsból, de akár szárnyasból is. Mi most a hagyományos, sertéshúsból készült változatot mutatjuk meg nektek.
Ahány ház, annyiféle brassói, így szinte lehetetlen megmondani, melyik a klasszikus, hagyományos recept. Összegyűjtöttük hát a kedvenceinket, melyeket ti, olvasók küldtetek. Lássuk, hogyan készül az ország különböző pontjain a brassói aprópecsenye.