Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kard Sándorné
Videó
Ha valami tartalmas, szuper reggelit szeretnél készíteni, akkor a dutch babyt ki kell próbálnod. A serpenyőben sült habkönnyű palacsintát édesen és sósan is elkészítheted. A feltéteket ugyanúgy variálhatod, mint egy pizzánál. Mi most krémsajttal és fekete erdő sonkával készítettük el.
Hajós Ágnes
A húsvéti sonkából nem lehet pont annyit venni, amennyi épp elég: vagy túl kevés, vagy egy hétig ehetnénk - ha bírnánk. Mindig megmarad annyi, hogy még egy fogás kifér belőle. A sonkás tészta is nagyon finom, de, ha most valami mást szeretnél kipróbálni, akkor ezt a krémsajtos tepsis krumplit neked találták ki!
MME
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, így jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Sorozatunkban egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető, szezonális recepteket mutatunk nektek - ma egy elronthatatlan sütőtökös süteményt, némi krémsajttal megbolondítva!
A réteslapban az a csodálatos, hogy nem csak rétest, hanem egy csomó más, isteni sós és édes süteményt is készíthetünk belőle: például krémest, bureket, tavaszi tekercset, vargabélest - és az itt következő spenótos-túrós-krémsajtos háromszöget, a görög spanakopita felturbózott változatát is! Ha gyors uzsonnát, vagy extrább vendégvárót rittyentenétek, ne is keresgéljetek tovább!
PATAKY KRISZTINA
Szeretjük, aminek szezonja van: vitamindús, úgyhogy jó a testünknek; nagy valószínűséggel hazai, úgyhogy jó a környezetnek is, és többnyire olcsó, vagyis a pénztárcánknak is jót teszünk azzal, ha lehetőség szerint ilyen alapanyagokból készítjük el a napi betevőt. Új sorozatunkban ilyen egyszerű, pénztárcabarát, gyorsan elkészíthető szezonális recepteket mutatunk nektek - egy kis csavarral!
A nyár elképzelhetetlen bogyós gyümölcsös desszertek nélkül. Az eper után itt a málna, ribizli, szeder, áfonya... A következő receptet bármelyikkel variálhatod, az édes krémsajthoz tökéletesen passzol a bogyós gyümölcsök fanyar ízvilága. Frissítő mentával és lime-mal egyenesen ellenállhatatlan!
Íme a sajttorta, amit azonnal el akarsz készíteni: könnyű és finom, lágy és krémes - imádni fogod!
Tavasszal imádjuk a friss gombát, mert zamatos és illatos, ráadásul rengetegféleképpen készíthetjük el: ránthatjuk, csinálhatunk belőle pörköltet vagy épp tölthetjük is ízlés szerint. Most az utóbbihoz mutatunk egy szuper receptet extra krémesen és spenótosan, tavaszra hangolva.
DÖMÖTÖR VIOLA
Cikk
Mondj búcsút a megszokott ízeknek és dobd fel az ebédet krémsajtos finomságokkal. A gyors, könnyű és istenien finom menünkbe te is biztosan rögtön beleszeretsz majd. És mi a közös a 3 fogásban?! A Philadelphia krémsajt mennyei ízvilága, amely minden ételt különlegessé tesz.
Kautz József
A hétköznap esti vacsoráknak két alapvető kritériuma van: legyenek gyorsak és finomak. Ha unod a szokásos szendvics, melegszendvics vacsorákat, akkor sem nagy kihívás valami finomsággal előrukkolni. Elég, ha van otthon krémsajtunk, amelyből akár minden este más-más ételt készíthetünk. A Philadelphia krémsajt könnyű állagának köszönhetően a főzés is egyszerű, finom, natúr ízét pedig szinte bármilyen fűszerrel könnyedén feldobhatjuk.
Biztos mindenkivel előfordult már, hogy bármilyen oknál fogva, azonnal, és akár a föld alól is szülinapi tortát kellett kerítenie. A cukrászdák zárva, 4 emeletes dobostortára nincs idő - így a klasszikus megoldások nem jöhetnek szóba. Nos, ilyen élethelyzetben tökéletes megoldást jelenthet az alább recept, ami, ráadásul csodálatosan finom!
A rugelach szinte bármilyen lekvárral tölthető édes tekercs, a tésztájához sem kellenek különleges alapanyagok, csak liszt, cukor, vaj és az extra: a krémsajt. New Yorkban imádják, és most Mautner Zsófitól megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni, hogy tökéletes legyen.
Gáyerné Taubert Szilvia
Molnár Orsi