Mindmegette.hu
Recept
Putóczki Gáborné
Cikk
MME
Nincsen karácsony mézeskalács nélkül, és a mézes sütik, desszertek sem hiányozhatnak az ünnepi asztalról. Készíthetsz mézes zserbót, mézes krémest és pohárdesszertet is.
Mézes vagy grízes krémes, flódni vagy zserbó, ha a réteges süteményekről van szó, jöhet bármi, ami több lapból és ínycsiklandó krémből áll. Most 13 ilyen receptet mutatunk, de előre szólunk, hogy egy adag nem lesz belőlük elég!
Vass Lászlóné
Sorozatunkban, hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Kard Sándorné
Nemes-Pádár Csilla
Míg egy muffinnal vagy egy piskótával nem mindig aratunk osztatlan sikert, addig egy tálca krémes süteményt garantáltan szétkapkodnak a vendégek, legyen szó csokis, pudingos vagy grízes változatról. Íme 15 finomság, aminek senki sem tud ellenállni.
Baloghné Kele Judith
Ki ne ismerné a szűkös, hóvégi napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére kevés és olcsó alapanyagból is készülhet ellenállhatatlan desszert! Íme 10 pénztárcakímélő recept.
Lilalicsi
A somlói galuskát mindenki ismeri, akad, aki ne szeretné? Egy nem is régi felmérés szerint Magyarország kedvenc desszertje. Most 9 szuper receptet mutatunk a klasszikustól a tortaformába csomagoltig.
Wessely Márta
Ha már elég a bejgliből, már nem kell a mézes, és a flódni helyett is inkább valami más kínálnánk az ünnepi menü zárásaként, akkor érdemes egy kicsit körülnézni a francia ünnepi asztalokon és az ő kedvenc karácsonyi süteményükkel, a bûche de Noël-lel ünnepelni.
Wagensommer Alexandra
Bár a mákos desszertek egész évben a kedvenceink, az év vége felé mégis kiemelt szerepet kap a mágikus mák. Igaz, a bejglisütésre még egy kicsit várni kell, azért számtalan sütit, pitét, tortát és krémet tölthetünk a kis fekete szemekkel. Össze is gyűjtöttük gyorsan a kedvenc vele készülő desszertjeinket.
Kiss Renáta
Elronthatatlan, visszautasíthatatlan és imádnivaló: ez a tiramisu, az olaszok mascarponés-babapiskótás finomsága, amelyet hagyományosan kávéval készítenek. Mostanra azonban megszámlálhatatlan variációja létezik, ki gyümölccsel, ki karamellával, ki ricottával készíti, de akad, aki a tojást, és olyan is, aki a mascarponét hagyja ki belőle. Hogy segítsünk eligazodni a receptek tengerében, összegyűjtöttük a mi kedvenceinket.
A napokban a gasztronómia rajongóinak jelentős része egy bizonyos olasz cukrászról, Matteo Stucchiról beszél. A monzai mester sikere nem véletlen, ugyanis desszertjei köré lenyűgöző miniatűr világot épít.
Pohárdesszertnek, rakott piskótának, tortának, vagy gyümölccsel, fűszeresen, csokival tökéletes édesség varázsolható az olaszok - és sejthetően, az egész világ - kedvenc mascarponés-kávés desszertjéből, a tiramisuból. Akárcsak a világ más tájain élők, mi, magyarok is odavagyunk érte, mert könnyű, mégis mennyei és egyben elronthatatlan finomság. A neve annyit jelent: dobj fel! Most bemutatjuk, mi mindennel dobhatod fel ezt az amúgy is nagyszerű édességet.
Major Krisztina
Sorozatunkban hétről-hétre, minden hétfőn összegyűjtjük azon recepteket, amelyeket a legtöbben kerestek a Mindmegette.hu-n, like-oltatok vagy osztottatok meg a Facebookon az elmúlt 7 napban. Aki valamelyiket kihagyta volna, most pótolhatja, mellényúlni nem lehet!
Nagyné Tóth Ildikó
HL
A mille-feuille káprázatos sütemény, ami szó szerint ezer lapot jelent. Ez a franciák legendás krémese, ami a világ minden táján meghonosodott valamilyen formában. Egyike a leglátványosabb és legfinomabb ínyencségeknek. Akadnak egyszerűbben kivitelezhető, házilag is megvalósítható formái, és persze akadnak cukrászmesterek szakértelmét igénylő változatai is szép számmal.