Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Lélegzetelállító desszertet alkotott meg egy New Yorki-i étterem, igaz, az árát is megkérik. Az arannyal bevont fánk darabját 100 dollárért, azaz majdnem 30 ezer forintért árulják.
Még a legjobbakkal is előfordul, hogy kicsit túlsütik vagy kiszárítják a húst, esetleg sótlan vagy ízetlen lesz a fogás. Ekkor jön az életmentő ötlet: készítsünk egy finom mártás, ami feldobja, feljavítja az elrontott ételt.
A Nutella eredetileg egy konkrét mogyorókrémmárka, ugyanakkor mára emberek milliói azonosítják az egész kategóriát a névvel. Konzervatív felhasználási módja, ha simán csak ráborítjuk egy szelet kenyérre, de aki kicsit is komolyabb júzer, nem szívesen cifrázza ennyire, egyszerűen csak fog egy kanalat és odatelepszik vele a kanapéra, miután talált egy megfelelő tévéműsort.
Hétköznapra, házibulira, vendégvárónak... A különleges vajkrémeket nem lehet megunni!
Videó
Nyakunkon a karácsony, az ünnepi sütés, főzés, készülődés. Ha még nem sült ki az összes aprósütemény, ne hagyjátok ki az alábbi videót, Mautner Zsófi ugyanis megmutatja a tökéletes diós linzer és citromkrém receptjét.
Mit ettem ma
A melegszendvicsek csillaga talán kicsit leáldozóban van, lehet, hogy szépen lassan ki fognak kopni a boltok polcairól. Végtelen sok variáció – éppen ezért – nincsen belőlük, legnépszerűbb a magyaros, pizzás, provanszi, mexikói és a hamburgeres. Utóbbi típusok felett lehet csak igazán buta fejet vágni, valahogy nem éppen áll össze, hogy milyen lehet egy fix hamburger ízvilága.
Habliliom
A cukrászatban van néhány olyan alapkrém, amelyek sokoldalúan használhatók, mesésen ízletesek és könnyű elkészíteni őket. Ezek egyike a csokoládé ganache - vagy más néven párizsi krém. Könnyű süteményben pedig egyszerűen mennyei!