Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kósa Kolos
MME
Cikk
Ha valaki egy könnyű, de mégis laktató fogásra vágyik, akkor ez a rakott zöldbab kiváló választás! A tökéletes végeredmény titka a megfelelő rizs-hús-zöldbab arányban rejlik, illetve, hogy ne sajnáljuk a tejfölt sem a rétegezéskor, sem pedig a tetejéről.
Fotó/Videó: Móricz István
A Dubarry módra készült ételeknek az a lényege, hogy az elősütött húsok tetejére karfiolrózsák kerülnek, azokat meglocsoljuk házi besamelmártással, majd megpakoljuk egy jó adag reszelt sajttal is. Ezután nincs más dolgunk, mint addig sütni 200 fokon, amíg aranybarna nem lesz a teteje. Ha kíváncsiak vagytok a részletekre, esetleg a pontos receptre, akkor Kósa Kolos, a Kóstolj Kolossal! rovatunk legújabb részében minden turpisságba beavat, hogy a ti Dubarry-szeletetek is verhetetlen legyen. Próbáljátok ki!
Videó
A serpenyőben sült csirkemell az egyik legegyszerűbb választás, ha gyors ételt szeretnénk, ám nem mindig sikerül tökéletesre elkészíteni. Ha megfogadod Kósa Kolos tanácsát, akkor omlós és szaftos marad a hús.