Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A rizs átmosása főzés előtt legalább olyan megosztó kérdés, mint a tészta leöblítése főzés után. Ez utóbbiról már kiderült, hogy tilos, kérdezz csak meg egy olasz háziasszonyt! Hosszú mamma mia lesz a válasz. De hogy a rizst miért kell leöblíteni, sőt hosszabb ideig áztatni, azt az ázsiai konyha szakértőitől tudtuk meg.
Török Zsuzsa
A sült csirkecomb úgy az igazi, ha a bőre ropogós, de a húsa omlós. Neked is mindig ilyen lesz, ha ismered a fortélyokat! Mutatjuk a tuti tippeket, sütési szabályokat. Próbáljátok ki és készítsétek el már ezen a héten!
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek. Most eláruljuk, mit mivel érdemes helyettesíteni, ha főzés közben fogy el egy hozzávaló.
Nem vitás, hogy a só az egyik legalapvetőbb konyhai alapanyagunk. Legyen szó főzésről vagy sütésről, ez a fantasztikus fűszer tuti, hogy a kezünkbe kerül. A só azonban nemcsak fűszer, hanem igazi csodaszer.
A kerámia főzőlap minden új konyha dísze: fényes, szinte világít – jó érzés rápillantani. Hogy ez sokáig így is maradjon, rendszeresen tisztítani kell. Hogy hogyan? Íme néhány jó tanács.
Egy jól felszerelt konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül. Jó fűszerezéssel még az olyan egyszerű ételek is, mint a sült hús vagy a párolt zöldségek is különlegessé varázsolhatók. De néha sajnos előfordul, hogy főzés közben jövünk rá, elfogyott az a fűszer, amit a recept megkíván. Mit tehetünk? Rohanhatunk a boltba, vagy helyettesíthetjük mással.
Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.
Azt gondolnánk, hogy omlettet készíteni könnyű és bárki tud, de a tökéletes mintapéldány elkészítéséhez azért érdemes megfogadni néhány jó tanácsot. Ha így teszel, gyorsan rájössz majd, hogy mi a különbség omlett és omlett között!
A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
Esszük a menzán, rendeljük a vendéglőben, és a legtöbb család otthoni étlapján is szerepel ez a kiadós, laktató étel. Nem olyan előkelő, mint egy franciás burgonyagratin, viszont a rétegek között lapuló kolbászkarikáknak köszönhetően sokkal ízesebb. Nagy előnye, hogy kényelmesen előkészíthető és a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében variálható, továbbá újramelegítve is finom.
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
A Stefánia vagdalt történetéről korábban már írtunk, most pedig ahhoz adunk tippeket, hogy tudjátok elkészíteni. Íme 11 tipp, hogy tökéletes legyen a tojásos fasírt.
Gyümölcsös piték és kosárkák készítésekor a vaksütés jobb tartást ad az omlós tésztának. Ismerd meg a fortélyait lépésről lépésre!
Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család.
Frissen tartja a virágokat és megakadályozza, hogy bármilyen folyadék a táskádban boruljon - íme néhány dolog, amire a folpack a csomagoláson kívül használható. Az alábbi videóból minden zseniális trükk elleshető!