Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Egy jól felszerelt konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül. Jó fűszerezéssel még az olyan egyszerű ételek is, mint a sült hús vagy a párolt zöldségek is különlegessé varázsolhatók. De néha sajnos előfordul, hogy főzés közben jövünk rá, elfogyott az a fűszer, amit a recept megkíván. Mit tehetünk? Rohanhatunk a boltba, vagy helyettesíthetjük mással.
Kulcsár Tímea Ágnes
Néha elég egy-egy apró fortély ahhoz, hogy megkönnyítsd a mindennapokat a konyhában. Összegyűjtöttük párat a nagy séfek praktikáiból, amit érdemes bevetni az otthoni sütés-főzéskor.
Minden háztartásban található citrom. A legtöbben persze azt hiszik, hogy ízesítésre vagy egészségmegőrzésre használhatják, pedig ha okosan kihasználod a gyümölcs rejtett erejét, igazi környezetbarát házi tündérré változhatsz.
Azt gondolnánk, hogy omlettet készíteni könnyű és bárki tud, de a tökéletes mintapéldány elkészítéséhez azért érdemes megfogadni néhány jó tanácsot. Ha így teszel, gyorsan rájössz majd, hogy mi a különbség omlett és omlett között!
A só a legsokoldalúbb tagja a fűszerespolcunknak, bár kétség kívül ez a legegyszerűbb is… Szinte minden fűszerkeveréknek elmaradhatatlan összetevője, magában használva pedig már egyetlen csipet is elég lehet ahhoz, hogy előhozza a vágyott ízeket a tojásból, az avokádóból, de még a csokis desszertekből is! Az ízek fokozásán túl a konyhasót, azaz a nátrium-kloridot még rengeteg módon hasznosíthatjuk a konyhában. Íme 9 szuper tipp, nem ételízesítéshez!
Török Zsuzsa
Esszük a menzán, rendeljük a vendéglőben, és a legtöbb család otthoni étlapján is szerepel ez a kiadós, laktató étel. Nem olyan előkelő, mint egy franciás burgonyagratin, viszont a rétegek között lapuló kolbászkarikáknak köszönhetően sokkal ízesebb. Nagy előnye, hogy kényelmesen előkészíthető és a rendelkezésre álló alapanyagok függvényében variálható, továbbá újramelegítve is finom.
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
A Stefánia vagdalt történetéről korábban már írtunk, most pedig ahhoz adunk tippeket, hogy tudjátok elkészíteni. Íme 11 tipp, hogy tökéletes legyen a tojásos fasírt.
Gyümölcsös piték és kosárkák készítésekor a vaksütés jobb tartást ad az omlós tésztának. Ismerd meg a fortélyait lépésről lépésre!
Hogyan lesz igazán ízletes és omlós a halhús? Hogy tisztítsuk meg a halat, és hogy mossuk el utána az edényeket? Íme 6 tipp arra az esetre, ha halat kívánna a család.
Frissen tartja a virágokat és megakadályozza, hogy bármilyen folyadék a táskádban boruljon - íme néhány dolog, amire a folpack a csomagoláson kívül használható. Az alábbi videóból minden zseniális trükk elleshető!
Hogy lesz omlós a csirkemell? Mit kezdj a használt kávézaccal? Hogyan fő meg gyorsan a bab? Összeszedtünk 10 hasznos praktikát, ami megkönnyíti az életed a konyhában.
Vannak olyan élelmiszerbiztonsági alapszabályok, amiket már egészen kis korunkban magunkévá teszünk: a nyers tojásos ételeket lehetőleg még aznap el kell fogyasztani, vagy, hogy a salátákat nagyon alaposan meg kell mosni, ha megkímélnénk magunkat az e-kóli baktériumok okozta hasfájástól. De ezeken kívül van még egy pár olyan higiéniai tézis, amely kevésbé ismert, vagy épp, hogy rosszul ismert, pedig legalább annyira fontos, mint az említett két alapvetés.
Te is többször égetted már meg magad a sütés közben felfröccsenő forró olajjal? Ha igen, olvasd el konyhai tippjeinket, és ezentúl süss biztonságosan!
Hogy lesz igazán puha és omlós a marha, a csirke vagy a vadhús? Íme hasznos 5 konyhai trükk, amit érdemes kipróbálni!