Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Mindmegette
Néha elég egy-egy apró fortély ahhoz, hogy megkönnyítsd a mindennapokat a konyhában. Összegyűjtöttük párat a nagy séfek praktikáiból, amit érdemes bevetni az otthoni sütés-főzéskor.
Török Zsuzsa
A nokedli, vagy ahogy felénk hívják, galuska elkészítése alapvetően nem egy bonyolult folyamat, csak néhány apróságra oda kell figyelni. Eláruljuk, mikre figyelj, hogy hibátlan köretet tálalhass a csirkepaprikás mellé.
MME
Veled is előfordult már, hogy telepakoltad a hűtőt finomabbnál finomabb zöldséggel és gyümölccsel, hogy most majd egész héten egészségesen étkezel, naponta ötször fogyasztasz beőlük - aztán 3 nap múlva szinte mindent ki kellett dobnod, mert tönkrementek? Valószínűleg nem jól tároltad őket! Segítünk, hogy ez többé ne fordulhasson elő.
Elsóztad a levest, a pörköltet vagy a főzeléket? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elsózott ételt.
Videó
Ezúttal abban segítünk, hogyan készíthetitek el a rántást és a habarást. A főzelékek sűrítési technikáját elsajátítani nem könnyű feladat, sokszor még a gyakorlott háziasszonyoknak is meggyűlik a baja azzal, hogy ne legyen csomós a rántás, vagy a habarás.
Újra itt a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Ezúttal abban segítünk, hogyan készíthetitek el a reggeli szendvicsek királynőjét, a croque madame-ot!
Újra itt a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Most megmutatjuk, hogy készítsd el sokak kedvencét, a krémes rizottót.
Újra itt a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Most megmutatjuk, hogy készítsd el a három alapmártást, ami talán nélkülözhetetlen a kedvenceidhez!
Elstartol a Konyhai kisokos! Hétről-hétre olyan konyhai alaprecepteket mutatunk meg nektek, melyeket mindenkinek érdemes ismerni, aki szeret a tűzhelynél lebzselni. Kezdésnek itt egy fehérjedús mindennapi alapanyag, a tojás. Most 3 arcát mutatjuk meg, jöjjön a rántotta, az omlett és a buggyantott tojás!
Süteményt sütni élvezet, de közben még egy rutinos hobbicukrász is gyakran hibázik – anélkül, hogy tudná. Ezeket a buktatókat kerüld el, és minden úgy sikerül, ahogyan kell!
Leégett, megpirult, lesült az étel? Ne ess kétségbe, és még véletlenül se dobd ki a főztödet! Mutatunk néhány trükköt, amivel megmentheted az elrontott ételt.
Ma már számtalan fajta lábas és fazék között válogathatunk - nem mindegy azonban, mivel és hogyan tisztítod ezeket!