Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Az ősz még épphogy csak beköszöntött, de már most érdemes számba venned velünk az évszak azon immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag ajándékait, melyek nem maradhatnak ki a fogyókúrádból.
Nagymamáink konyhájában több olyan csodafűszer is lapult, amelyekkel a legegyszerűbb ételeket is igazi csemegévé varázsolták. Most ezeket a klasszikus fűszernövényeket veszünk górcső alá, hogy te is megismerd őket, na meg arra is kitérünk, melyiket mikor érdemes használni.
Atropinmérgezéssel kezelnek két embert a budapesti Honvédkórházban, miután olyan ételt fogyasztottak, amely szennyezett fűszerköményt tartalmazott. A Nébih ismét figyelmeztetést adott ki az országba került szennyezett kömény miatt.
Üzemekbe, vendéglátó egységekbe és háztartásokba is egyaránt kerülhetett abból a szennyezett fűszerköményből, amelyet a Nébih a napokban kivont a forgalomból.
Mindmegette
A kömény kihagyhatatlan fűszerünk: kedvelt ízesítője a sertéssültnek, a káposztának, a gulyásból sem hiányozhat, de egyszerű levest is főzhetünk belőle - s mindemellett, emésztést segítő jótékony hatásáról se feledkezzünk meg!
HL
A fűszerkömény egyike a hazai alapfűszereknek, szinte minden háztartásban megtalálható, és számos ételt ízesítünk vele. Mindemellett olyan jótékony tulajdonságokkal is rendelkezik ez az apró mag, hogy természetes gyógyszerként is alkalmazhatjuk. Ha valakinél mégis hiányozna a fűszerpolcról, feltétlenül érdemes beszerezni belőle!
WM
A római kömény több mint 5000 éves történelemre tekint vissza. A feltételezhetően iráni gyökerekkel bíró köményt az egyiptomiak is előszeretettel használták, nem csak ételekhez, hanem a mumifikálásához is.