Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Köztudott, hogy az éjszakai étkezések egyáltalán nem hatnak jól szervezetünkre, ráadásul ha közvetlenül a lefekvés elé ütemezzük a vacsorát. Nem kizárt, hogy az alvásunk minősége is katasztrófális lesz, az emésztési zavarok és a reflux kialakulásának megnövekedett lehetőségéről nem is beszélve. Na, de akkor mikor ideális vacsorázni? Ennek jártunk most utána.
A színezett édességhez használt kémia anyag növeli a rák kockázatát – derült ki a legújabb laboratóriumi vizsgálatokból. Az elemzések a Rhodamine-B vegyület jelenlétét mutatták ki, ezért a színezőanyag használatát betiltják.
Minden háztartásban megtalálható, és napi szinten használjuk, pedig káros hatással van az egészségünkre. Egy kutatásból kiderült, hogy akár örökletes betegséget is okozhat, ha a már használt olajban sütjük meg az ételeket.
A kalcium, ez a kulcsfontosságú ásványi anyag nemcsak a fogak és a csontok állapotáért felel. Mutatjuk, miért figyelj a megfelelő kalcium-bevitelre!
Becslések szerint a rákos megbetegedések 43 százalékáért elsősorban a dohányzás és a helytelen táplálkozás felelős, vagyis döntő jelentőségű, hogyan élünk, és mi kerül a tányérunkra.
Stern Ágnes
A rákos megbetegedések sajnos világszerte a vezető halálokok között szerepelnek. A helyes táplálkozás továbbra is hozzájárul a rák megelőzéséhez, illetve az egészségünk megőrzéséhez. Sajnos számos olyan élelmiszer van, aminek fogyasztásával, bár nem is gondolnánk, de mi magunk is növeljük vele a rák kockázatát.