Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Szekeres Lajosné Klári
Cikk
MME
Ha torkig vagy azzal, hogy elég egy darab keménytojást meghámozni, hogy apró héjdarabkákban ússzon a konyhapult, úgyhogy inkább le is mondasz róla, akkor most itt a megoldás! Az egész művelet nem tart tovább 8 másodpercnél - jó, takarítással együtt 10.
Gallicoop
Hajdu István László
Videó
A legtöbben még ki sem hevertük a húsvéti eszem-iszomot, és elborzadva gondolunk a hűtőben felhalmozott, szülőktől, nagyszülőktől kapott maradék sonkaszeletekre és keménytojásokra. Pedig az ünnepi maradék új életre kelhet, szenzációs új fogások apanyagaként. Például már 2-3 sonkalében főtt tojásból isteni tojáskrémet rittyenthettek - például, ahogy a lenti videóban látható!
A húsvéti ünnepi asztal kötelező eleme a hidegtál: a sonka, a tojás és a zöldségek variációjának csak a képzeletünk szab határt. A lenti recept a 4 az egyben koncepcióját valósítja meg: a krémben benne van a torma, a sonka és a tojás - és, ha mindezt egy piros, ropogós kaliforniai paprikába töltöd, nem csak szép, de egyben szuperegészséges fogást varázsolsz a tálra!
Mindig túlfőzöd a tojást, és egy kínszenvedés meghámozni? Most eláruljuk a tökéletes kemény tojás 4 titkát!
Miért zöld néha a főtt tojás sárgájának felülete? Hogyan nem reped meg a tojáshéj, ha lobogó, forró vízbe teszem? Miért kell kartondobozban tárolni, és meddig áll el hűtve? Tojástippek következnek.