Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Húsvétkor sonkát, kalácsot, karácsonykor töltött káposztát, bejglit eszünk, de mi kerül az asztalra Pünkösdkor? Talán nem is gondolnád, hogy ennek a keresztény ünnepnek is vannak hagyományos ételei, mint a bárány, a birka, a csirke és az édes tésztából készült sütemények.
Gérnyi Éva
Videó
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy kel meg gyorsabban a tészta!
Rozsnyai Gabriella
Végre enyhült a forróság, nincs kánikula, így újra bekapcsolhatjuk a sütőt. Össze is gyűjtöttük nektek gyorsan a kedvenc kelt tésztás receptjeinket, süssetek, amíg lehet!
Tami
Íme 11 desszert, ami időigényes ugyan, de megéri a belé fektetett munka, imádni fogja őket a család!
Vass Lászlóné
Szabadfi Szabolcs, az ország pékje elárulja, hogy érdemes lefagyasztani a nyers tésztát és a kenyeret, és azt is, ők hogy csinálják ezt a pékségben.
Meddig kell keleszteni az élesztős vagy kovászos tésztát? Jó ötlet-e lefagysztani? Hogyan lesz szép könnyű a tésztánk? Széll Tamás elárulja, ő hogyan készítette élete buktáját!
Kovács Ágnes
Fotó/Videó: Horváth András
Karácsonykor semmi értelme belefogni a rizikós, még ismeretlen desszertek elkészítésébe. Senkinek sem hiányzik, hogy szenteste az ünnepi vacsora előtt még azon aggódjon, hogy milyen lesz a végeredmény. Legyél kreatív, és tedd karácsonyibbá kedvenc süteményed úgy, ahogyan azt Déri Szilvi gasztroblogger, alias Házisáfrány teszi imádott fahéjas tekercseivel.
Török Zsuzsa
Foszlós kalácsra, fenséges fánkra, finom kuglófra, buktára vagy házi kenyérre vágysz, de nem mersz kelt tésztát készíteni? Olvasd el praktikus tanácsainkat, és nem kell kudarctól tartanod többé!
Szabó Veronika
A szezonális alapanyagoknál nincs jobb: finomak, olcsók és könnyen hozzáférhetőek, így érdemes kihasználni egy-egy zöldség és gyümölcs beérési idejét. Németh Ádám, a Konyhafőnök negyedik szériájának nyertese, a Mindmegettén futó sorozatában megmutatja, hogyan lehet a rendelkezésünkre álló készletekből gyorsan és egyszerűen isteni ételeket varázsolni. Gyertek velünk Ádám konyhájába: ma a VILÁG legfinomabb káposztás pocsgácsájának receptjét és elkészítésének csínját-bínját leshetitek el!
A Culinary Institute Europe mesterszakácsaival közös, új sorzatunkban a leggyakrabban előforduló konyhai bakikra mutatunk pofonegyszerű megoldásokat! Mit csináljunk akkor, ha a kelt tészta nem akar összeállni, a vajas pedig szétszakad a gyúródeszkán?
A kelt tésztától sokan félnek: nem fut fel az élesztő, nem áll össze a tészta, megfázik, szalonnás lesz, elszakad... Ezzel a recepttel véget vetünk a rettegésnek: a robotkar összeállítja a tésztát, nekünk csak kinyújtanunk, feltekernünk és szeletelnünk és megsütnünk kell. És lássuk be, ez valóban gyerekjáték!
Fodor Emese
Akik gyakran sütnek,tudják: mindegy, hogy piskóta, pite vagy hajtogatott vajas tészta: kell egy jó alaprecept, aztán a variációk számának csak a képzeletünk szabhat határt. Akik pedig egyáltalán nem sütönek süteményt, vagy csak nagyon ritkán, tudják: egy biztosan jó, többször, többek által kipróbált alaprecepttel garantált a siker. A most következő 11 recept tehát mindenkinek jó szolgálatot tehet - próbáljátok ki mind!
Itt a fánk, amitől nem lesz maszatos és ragacsos a kezed! Íme a bögrés fánk tasakban kelesztve.
Reggel, ébredés után a kakaó, a kávé vagy a tea mellé semmi nem esik jobban a frissen sült, még langyos péksüteménynél - és a konyhakész leveles és kelt tésztáknak hála, annak sem kell erről a mesés élményről lemondania, aki nem tud emiatt órákkal hamarabb felkelni. Nekik készítettük ezt a válogatást - 10 isteni uzsonnasütemény recepttel!
Wessely Márta
Hogy süthetünk tökéletes almás pitét? Erről kérdeztük a profikat, Damniczki Balázs, a Damniczki Cukrász manufaktúra főcukrászát és Auguszt Ibolya az Auguszt Cukrászda egyik tulajdonosát.