Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Endrődi Erika
Videó
Mennyei krémes ez a pulykaragu, melyhez remekül illik a karalábé. Mutatjuk a videós receptet.
MME
Cikk
Megszületett az első hivatalos magyar karalábérekord. Gábris Jenő kertjében egy közel tízkilós zöldség termett, melyből nemcsak a család, de még a szomszédok is jóllaknak!
A karalábé akár unalmas zöldség is lehetne, ám megfelelő fűszerezéssel isteni finom, frissítő levesek, főzelékek és más, izgalmas főételek készíthetők belőle. Íme, a mi nyári kedvenceink!
Panyi Szimóna
A téli hónapok népszerű zöldségei a káposztafélék. Nemcsak finomak és sokféleképpen elkészíthetők, de az egészséget is védik. Mindegyikük tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, rostanyagaik ösztönzik az emésztést, az értékes mustárolajok pedig csíraölő hatásúak, és csökkentik a koleszterinszintet. Mutatjuk, hogyan segítenek a gyógyulásban, megelőzésben!
Kard Sándorné
WM
Az ínséges tél után a tavasz megannyi csábító finomsággal vár minket. A március és az április már a karalábé, a medvehagyma, a spenót, a sóska és a retek uralmáról szól. Ezekkel az alapanyagokkal rengeteg finomság elkészíthető, íme néhány ötlet, hogy mi mindenhez használhatók a tavaszi zöldek!
Hajós Ágnes
Ha imádod a panírozott fogásokat, de a rántott hús már a könyöködön jön ki, akkor mutatunk néhány vega alternatívát, amit érdemes kipróbálni. Válogatásunkban most bundás zöldségeket gyűjtöttünk össze, amiket sült krumplival, rizzsel, friss salátával vagy akár mártogatósba tunkolva, önmagában is fogyaszthatsz. Nálatok melyik a kedvenc?
Csilla
János Facebook-oldalára töltötte fel a képeket döbbenetes méretűre nőtt répáiról és karalábéiról.
A karalábét megfőzhetjük levesnek, készíthetünk belőle főzeléket, tejszínesen, tejfölösen, kevés friss zöldfűszerrel ízesítve nagyon kellemes fogást kapunk. Párolva köretként is adhatjuk, vagy ha elég nagy gumókkal van dolgunk, akkor nyugodtan meg is tölthetjük őket. Íme 11 szuper karalábés fogás.
CSEH JÁNOS
Fotó/Videó: Horváth Reni
Ha van otthon karalábé, ezt a pofonegyszerű és villámgyors krémlevest mindenképp érdemes kipróbálni! Sűrű, krémes, és friss petrezselyemmel megszórva egyszerűen mennyei. Még a gyerekek is imádni fogják!
Wagensommer Alexandra
Stern Ágnes
Hogy miért együnk lila ételeket? Mert nem csak finomak, hanem egészségesek is! Vizsgáljunk meg közülük ötöt egy kicsit közelebbről!
Chrenkó Viki
Ki ne ismerné a szűkös, hóvégi napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére olcsó alapanyagokból is készülhet kiadós és ízletes étel: ilyenkor előtérbe kerül a krumpli, a tésztafélék, a főzelékek és egytálételek, de készíthetünk lecsót és lepényt is. Íme 13 pénztárcakímélő fogás.
Biró Sára
A különféle zöldségekből és hüvelyesekből készült főzelékek nemcsak remek vitaminpótlók, hanem igazán pénztárcabarát menük része is lehet a szűkösebb napokon. Íme 16 recept, amit az egész család imádni fog!
PATAKY KRISZTINA
Sinka Endre
A tavaszi zöldségek sorában előkelő helyet foglal el a karalábé. A nyersen is rendkívül finom zöldséget sokszor levesnek vagy főzeléknek készítjük el, pedig a legjobban akkor járunk, ha megtöltjük. Össze is gyűjtöttük gyorsan a legjobb töltött karalábé recepteket.
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács most induló videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat, hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Például a karalábéfőzeléket rántás és habarás nélkül.
Hidegen, melegen, nyersen, sülve, sütve, főve vagy töltve: a karalábé szinte mindenhogyan jó. Most, hogy nem csak az import és a fóliás változat, hanem a szabadföldi is kapható a piacokon, érdemes számba venni, hogy mi mindent lehet készíteni belőle, és miért jó, ha minél többször teszünk így.