Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Hajdu István László
Cikk
MME
A sertéshús a magyar konyha kedvelt alapanyaga. Míg hosszú évtizedekig a rántott hús volt a vasárnapi menük sztárja, szerencsére ma már egyre többféle módon készítik el a kísérletező kedvű hobbiszakácsok és háziasszonyok ezt a húsfélét (is). Összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, hogy neked csak válogatni kelljen a jobbnál jobb receptek között.
Töltve, egészben, baconbe tekerve, sajtosan, de szaftosan is isteni karácsonyi vacsorát készíthetünk karajból. Most mutatunk 10 szuper receptet, melyet egytől egyig imádni fog a család!
A sertéskaraj az egyik legkedveltebb húsféle: zsírszegény és igen változatosan elkészíthető. Ha csonttal együtt vesszük, problémát okozhat a hús lefejtése. Hentes Robi TikTokra feltöltött videójában megmutatja, hogyan lehet gyorsan, precízen kicsontozni a karajt.
A sertéskaraj az egyik legkedveltebb alapanyag, és sokan azért is szeretik, mert soványabb, mint mondjuk a tarja. A karajból készülhet rántott hús, de sokféle mártással és szósszal is kínálhatjuk, a variációk száma tényleg végtelen. Mi most egy egyszerű receptet hoztunk, mely tökéletes szombati ebédre.
Nemes-Pádár Csilla
Odavagy a húsért? El sem tudod képzelni, milyen lehet vegetáriánusnak vagy vegánnak lenni? Neked mutatunk most 7 zseniális húsos ételt!
Ha unod a csirkemellet, készítsd karajból a rántott vagy göngyölt húst. De sütheted legyező formában, tekerheted baconbe vagy egészben is elkészítheted. 15 szuper recepttel segítünk.
Kiss Krisztina
Fotó/Videó: Horváth Reni
Sokan azt gondolják az óvári szeletről, hogy egy bonyolult kaja. Azonban ez egy hatalmas nagy tévedés, ugyanis egyszerűbb összedobni, mint gondolnád. Ha szereted a szaftos, laktató húsokat, akkor ez a recept kiemelt helyet fog elfoglalni a konyhádban. Vajjal sült karfiol körettel tálalva egyszerűen zseniális!
Kovács Ágnes
Videó
Az egészben sült fokhagymás töltött karajt ha jól készíted el, akkor kiváló hétvégi főfogás is lehet belőle. Ha betekered baconbe, akkor még finomabb, puhább és szaftosabb lesz. Kövesd Mészáros Balázs instrukcióit a Mindmegette receptvideójában, így tuti, hogy neked is hibátlan lesz a végeredmény.
Kard Sándorné
Igaz, a vasárnapi ebédek egyik vitathatatlan sztárja a rántott hús. De mi van akkor, ha már a könyökünkön jön ki ez a legtöbbször hétről hétre ismétlődő fogás? Nos, ilyenkor elkezdhetjük variálni a köreteket, vagy elkészítjük ezt az igazán laktató és pofonegyszerű sajtos-tejfölös rakott húst. Garantáljuk, hogy ebből nem csak a húsimádók fognak kétszer szedni. Legújabb receptvideónkban ennek a finomságnak az elkészítését mutatjuk meg nektek.
Wurgar Falodája
Ha lapul a hűtődben sajtkrém, akkor nem csak a szendvicsedet érdemes vele megkenned! Felhasználhatod például levesekhez, húsokhoz, lángoshoz, palacsintához és péksüteményekhez is. Most olyan jól bevált, sajtkrémes recepteket gyűjtöttünk össze, amiket garantáltan az egész család imádni fog. Érdemes őket kipróbálni!
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Judiné Faller Aliz Júlia
Unod már a vasárnapi rántott húst? Elég volt a húslevesből? Kipróbálnál valami újat, de nincs ötleted? Csak semmi pánik! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
Sok hentesüzletben találkozhattok azzal a képpel, amely a sertés részeit ábrázolja. Sokan nem tudják viszont, hogy milyen fogásokat készítsenek a tarjából, a karajból, vagy a lapockából. A Mindmegette új sorozatában Gábor hentes bemutatja a sertés részeit és azt is megtudhatjuk tőle, hogy melyikből érdemes szaftos pörköltet készíteni.
Ha te is unod a klasszikus vasárnapi rántott húst beborító panírt, itt van néhány tipp, amivel megbolondíthatod nem csak a húst, de a zöldségeid vagy akár sajtjaid is. Íme néhány recept, amik bebizonyítják: van élet a zsemlemorzsán túl is!