Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Ha létezik ízig-vérig nyári fűszer, akkor az a kapor: nélküle nincs kovászos uborka, sem zsenge tökfőzelék, így nem csoda, hogy friss összetéveszthetetlen ízés és illatát a meleggel, a napsütéssel, a vakációval azonosítjuk. A következő recepteknek is elengedhetetlen kelléke, ne hagyjátok ki egyiket sem, míg tart a szezon!
A nyári konyhakerteket, piacokat ilyentájt már betölti a kaporillat, kovászos uborka eltevésre, tökfőzelék főzésre ösztökélve az embert. De a kapor ennél sokkal több ételhez passzol - íme ezek közül a legjobb 11 recept!
Videó
Mautner Zsófia erdélyi recept alapján készült vargabélese szuflészerű, az eredetinél habosabb, lágyabb. Az extra, a nyáridéző fagyasztott málna pedig nagyon jól jön akkor, amikor úgy érezzük: sosem lesz már vége a télnek, a hidegnek a szürkeségnek.