Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
A kápia paprika édeskésebb íze miatt az egyik legfinomabb paprika. Kiváló alapanyag arra, hogy megsütve körethez keverjük, vagy paprikaszószt készítsünk belőle, vagy selymes krémlevest. Levesként hidegen és melegen is fogyaszthatjuk.
Egy igazán jó mártásrecept aranyat ér, hiszen egy ínycsiklandó szószba belemártogathatunk csirkét, halat, sajtot, zöldséget, de akár salátaöntetként is remekül funkcionál. Íme Kaldeneker György kedvenc gyömbéres chiliszósza.
Cikk
Habliliom
Az augusztusi melegben még mindig a nyári, pillanatok alatt elkészíthető fogások a nyerők – a nyaralás idején is gyorsan összeállíthatókról nem is szólva! Jól tudom, hogy töltött paprika alatt hagyományosan a paradicsommártással kínált, darált húsos töltelékkel megpakolt fogást érti majdnem mindenki idehaza, de a fehér, sárga, zöld és persze piros húsú fajták még számtalan formában tölthetők – többek között hidegen is.