Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Elképzelhető, hogy jövő hétfőtől kicsit körülményesebb lesz leugrani a sarki boltba, így nem árt betárazni bizonyos élelmiszerekből, legalább a következő 2 hétre. Vagy arra az esetre, ha karanténba kerülnétek.
Előfordult már veled, hogy hozzáfogtál a kiszemelt süti elkészítéséhez, de amikor elkezdted kimérni a lisztet, észrevetted, hogy hemzseg a molyoktól!? Most mutatunk pár trükköt, amivel elkerülheted a hasonló helyzeteket és távol tarthatod a kártevőket a kamrádtól.
Ti hol tartjátok a zöldségeket és a gyümölcsöket? A hűtőszekrény erre kijelölt, alsó fiókjában, esetleg a konyhapulton, egy szép nagy gyümölcsöstálban vagy kosárban, igaz? Nagyon helyes eljárás - eltekintve attól, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy melyiket hol, és mi mellett tároljuk, ugyanis gyors pusztítást végezhet egyik a másikon.
Ha valamit szeretnénk hosszú távon tartósítani, de nem olyan sokáig, hogy lefagyasszuk, azt bedobjuk a hűtőbe - bele sem gondolván abba, hogy ezzel az élvezeti értéke és/vagy élettani hatása az adott élelmiszernek jelenősen csökken. Mutatunk most egy tucatot azok közül, amelyeket szigorúan tilos hűtőben tárolni, ha jót akarunk magunknak és ízlelőbimbóinak is.
Márk Szonja
"Ha komolyabban neki akarsz látni a sütésnek, érdemes jól felszerelkezned" - tanácsolja Márk Szonja az Édesem Cukrászda és blog tulajdonosa. Lássuk, hogy milyen hosszan elálló élelmiszer legyen a kamrádban feltétlenül, az ő listája szerint!
WM
A kezdő, új háztartásba érkező háziasszonyok számára a múltkor tételesen összeszedtük, hogy milyen eszközök nélkülözhetetlenek, most következzen a lista arról, hogy mi minden kell a kamra- és a hűtőpolcokra, hogy elkezdődhessen a főzés.