Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
Juhász Orsolya
Már az sem eléggé közismert, hogy február a Nemzetközi Csokoládé Hónap, pedig ezt mindenki igazán szívesen ünnepelné. Rajtunk nem múlik: az egyik legkedvesebb édességünk tiszteletére összegyűjtöttünk néhány érdekességet, amiről eddig biztos nem hallottál!
MME
Január első felében viszonylag kevés újévi fogadalom bukik el, itt csak a nagyon gyengék véreznek csupán el. Többek között a legnagyobb sláger egyértelműen a „jövőre edzek” illetve a „jövőre egészségesen fogok táplálkozni” ígéretek. Utóbbi az, ami minket is egy kicsit megmozgatott, így fogtunk két kopott kempingszéket, beültünk az egyik élelmiszerbolt pénztára mellé, és megvizsgáltuk, hogy az átlag halandó miket tesz a kosarába. Hosszú órák, végeláthatatlan képletek és megfejthetetlen formulák eredményeképpen megszületett saját bevásárló listánk.
Tudtad, hogy évente átlagosan 36 kg cukrot eszünk meg? És ez a mennyiség pedig egyre nő! Bár a szervezetnek egy bizonyos mennyiségű cukorra szüksége van, a túl magas cukorbevitel viszont nemcsak a testsúlyunkra, de az egészségünkre is kedvezőtlenül hat.
Mit ettem ma
A főiskolát megkezdő diákok is szép számmal vannak, de kár lenne kihagyni az igazán karrierkezdőket, azokat, akik épp, hogy betoppantak az általános iskola első osztályába. Ezt a korosztályt még nem feltétlen kellene instant tésztákkal vagy éppen gyógysörrel tömni, sokkal inkább kedvükre való a kakaó.
HL
A kakaófa tudományos elnevezése - Theobroma cacao - pontosan megfelel a címben jelzettnek, amely görög theósz (isten) és broma (étel) szóösszetételből ered. A kakaó manapság is töretlen népszerűségnek örvend.
SB
A kakaó igazi trópusi növény. Az Egyenlítő környékének gyümölcse, Mexikó az őshazája, de ma már Afrikában termelik a legtöbbet. Tudtátok, hogy a kakaóbab közvetlenül a fa törzsén nő?