Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Szinte ránk robbant a nyár, amiből egyenesen következik, hogy hatványozottan vágyakozunk a hűsítő finomságokra. A sör után talán a legtöbben azonnal a fagyira asszociálnak, amiből szerencsére igen gazdag kínálat várja a csábulni vágyókat a hiper- és szupermarketekben is.
Sajt. Tipikus alapelem a hűtőben. Jobb esetben nem összeszáradva csücsül valamelyik eldugott sarokban. A mozzarella egy fehér, szálas szerkezetű, gyúrt sajtfajta, melyet sokat szendvicsek, pizzák vagy saláták megvadításához használnak. Leteszteltük, melyik a legjobb a piacon.
Minden strandon halljuk az ismerős, repedt fazék hangú dallamot, miszerint „forró csemege, kukorica, máááájsz bitte”. Ezen a bicskanyitogató mondaton felbuzdulva álmodtuk meg, hogy tesztelni fogunk laza 13 darab különböző konzervkukoricát.
Nem mindenki születik fekete öves szakácsmesternek, így igenis van létjogosultságuk a különböző üveges tésztaszószoknak, melyek segítségével pillanatok alatt készíthető ehető étel, ami nem műanyagból van kizárólag, mint mondjuk egy instant leves. Bolognai és milánói, talán ez a kettő a legelterjedtebb változat az ilyen típusú szószok közül, és mivel a csapat egy része hadilábon áll a gombával, pillanatok alatt a nyertes kategória is megvolt. Ami további szintekre osztható aszerint, hogy van-e magában a szószban darált hús vagy saját magunknak kell róla gondoskodnunk.
A tejföl eredetileg Oroszországban jelent meg, ahonnan szépen lassan meghódította a legtöbb országot. Hazánkban leginkább a 12 vagy a 20%-os tejfölök terjedtek el, de akad kivétel is természetesen a boltok polcain. Számtalan étel alapját képezik a tejfölök, de sokan szeretik kiegészítőként is használni, például csirkepaprikás vagy éppen hortobágyi palacsinta esetében.
Kevés csábítóbb dolog van a földön, mint egy ártatlanul pislogó tábla csoki. Egyetlen tábla, sok kockával és csurig boldogsághormonnal, valahogy így magyarázzák a függők. Eszméletlen sok fajta van a piacon, talán minden egyes Barátok Közt részre tudnánk egyet osztani.
A puding próbája az éves, ahogy a legendás közmondás is tartja. A joghurt mellett a másik igazán nagy klasszikus a poharas tejtermékek piacán a csokis vagy éppen vaníliás puding, melyet előszeretettel lehet a kis lurkók hátizsákjába pakolni, hogy két gyurmaóra között ne forduljanak le a székről.
Egyes legendák szerint a megmaradt csokimikulásokat tavasszal nyúllá verik és csupán újracsomagolják őket. Formára némileg talán valóban hasonlítanak egymásra, de szerintünk erről nincsen szó.
Ha azt hallják, piskótatallér, sokan azonnal a Pilóta márkára asszociálnak, pedig számtalan termék közül válogathat az, aki egy piskóta alapú, gyümölcszselés finomságra vágyik, ami nyakon van öntve csokival.
Továbbra is az egyik legkedveltebb és egyben a legegészségtelenebb nassolnivaló a csipsz. Számtalan ízesítésben kapni őket, a wasabis-gyrosos-pizzás ízeken át szinte már bármit megtalálunk a polcokon.
A kenőmájas egy tipikus őselem az alapélelmiszerek között, 20-30 évvel ezelőtt is már elképzelhetetlen volt, hogy egy ilyen ne lapuljon valamelyik kosárban, ha piknikezni vagy sátorozni indultunk volna. Rákenjük egy natúr szelet kenyérre, elcsócsálunk mellé egy paprikát vagy paradicsomot és kész is a deluxe gourmet élvezet. A kenőmájasok között egészen sokfajta ízesítés figyelhető meg, de a csapat a natúr kategóriát vette célba.
A "tyúk vagy a tojás volt előbb" kérdéshez hasonlóan a "szeletelt vagy darabolt sajt a jobb" kérdést is talán az eldönthetetlen kategóriába kell sorolni. Ezen felbuzdulva fogtuk a mágikus kosarunkat és elkezdtük sajtokkal megtölteni. Mi magunk a szeleteltre esküszünk, így ezeket vadásztuk.
Az Oreo márka maga 1912 óta van a piacon. Természetesen azóta sokat változott a keksz és a brand is, követve a modernizáció által felállított követelményeket. Mint minden sikerterméket, ezt is másolni kezdték és megjelentek a piacon az Oreo-klónok.
Alighanem az ország első számú hungarikuma a Túró Rudi. Legális keretek között a cigaretta után ebből kerül a legtöbb az országhatáron kívülre, minden hazánkat elhagyó vándor szinte a túrós desszert ízére ácsingózik.
Sokan szeretik bedurrantani a napot egy finom péksüteménnyel, viszont nem mindenkinek adatik meg, hogy a reggeli hajrában útba ejtsen egy pékséget, ahol frissen gőzölgő áruk közül választhat kedve szerint. Ezt az égető problémát többen is felismerték és jó pár éve már annak, hogy megjelentek a boltok polcain az olyan termékek, melyek egészen sokáig elállnak és valahogy mégis pékárunak tekinthetőek.