Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Rozé kacsamell káposztás rétessel és mandulás almával: ezt az ínycsiklandó fogást készítette el Bernáth József séf az Európai Friss Csapat program idei utolsó sajtóworkshopján. A főzésben részt vett Győrffy Balázs a NAK elnöke, Fülöp Lili, a program dietetikusa, Kozák Luca, Európa-bajnoki ezüst érmes gátfutó, Soopfie és Sajt32 influencerek, valamint a program során megválasztott Zöldség- Gyümölcs Hősök, akiket gyerekek is elkísértek.
A rozé kacsamell sokak kedvence, szinte már minden étterem étlapján megtaláljuk. A lényege, hogy rozéra (rózsaszínre) mégis omlósra kell sütni a húst, a bőrét pedig piros-ropogósra. Az alábbi videón megnézhetitek, hogyan lesz tökéletes!
Fotó/Videó: Szalai Roland
A narancsos kacsamell tepsis burgonyával tálalva egy igazán mutatós és ízletes fogás, amit ne csak ünnepnapokon készíts el. Igaz, hogy a kacsamell nem éppen a legolcsóbb hús, azonban már az első harapás után tudni fogod; ez a kaja bizony minden pénzt megér. Ha szereted a kicsit pikánsabb ízeket, nyugodtan kiegészítheted az alapból ajánlott fűszereket egy kevés chilivel is.
Szereted a csirkehúst, de az ünnepek alatt már kipróbálnál, valami markánsabb ízű szárnyashúst? Akkor válaszd a kacsát! Segítünk, hogyan és mit főzz belőle, de még a tálalásban is!
Homor Alexa
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Videó
Egy igazán jó karácsonyi főétel gyorsan elkészül, egyszerű, mégis különleges, pluszpont, ha glutén- és laktózmentes is. Felcsiki Tünde most egy ilyen receptet ajánl nektek az ünnepekre, így készül a fűszeres kacsamell káposztás kölessel.
A Varrott Chef
Hamarosan elfogyhat az üzletekből a kacsa-és libahús a madárinfluenza járvány miatt - írja a Világgazdaság.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, hal- és a marha-, és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Nem csak nyáron lehet vitaminokkal tuningolni a szervezetünket, az ősz is remek időszak, hogy felkészüljünk a télre. Jöjjenek az almával, körtével, céklával sült pecsenyék - például a kacsa!
Nemes-Pádár Csilla
Gyakran hangzik el a kérdés a Mindmegettés fotózásokon: mit főztök? Csípőből megy a válasz: leves lesz meg második. :) Ez amolyan vicces fordulat, menzákhoz illő. Ma egy második lesz, de remélem, nem menzás változat.
Németh Miklósné
GastroGranny
Felcsiki Tünde
Hegedűs Klára