Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
A kenyérsütés nem nagy ördöngösség, egyre többen próbálkoznak vele. Valljuk be, nincs is annál jobb érzés, mint amikor a saját magunk sütötte pékárut kínáljuk a családnak. Október 16. a kenyér világnapja, ennek apropóján pedig összegyűjtöttük a legjobb recepteket, amelyekkel bátran próbálkozhatsz, ha van kedved belekóstolni a pékek munkájába!
Tokai Kristóf
Videó
A csirke tikka masala a világon mindenhol ismert indiai fogás, amit ezerféleképpen készítenek eredeti hazájában is. Mi most egy szuperegyszerű, otthon is könnyedén elkészíthető változatot mutatunk, ami nem igényel különösebb manővereket a konyhában, így a kevésbé gyakorlottak is bátran nekiállhatnak, ha valami különleges fűszeres fogásra vágynának.
Hutyán-Székely Judit
A halava az egyik leggyakrabban elkészített indiai desszert. Egyszerű, olcsó, az alapanyagok mindenki kamrájában megtalálhatók, mégis rendkívül ízletes és laktató. Sokféleképpen ízesíthető, pl. gyümölcsökkel, olajos magvakkal, fűszerekkel, mint a kardamom vagy a fahéj, de akár karamellizált cukrot vagy kakaót is tehetünk bele.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a marha-, hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!
Ha te is odavagy az indiai, igazán fűszeres ízekért ez a te recepted lesz! Hihetetlenül puha hús, krémes szaft, pikáns ízek! Kell ennél több?
Ez az isteni indiai ital ideális hűsítő a nyári melegben, de bármikor szuper választás egy kellően csilis étel után. Egyszerű, mégis különleges, egzotikus finomság, ami bármelyik gyümölcsös turmixot lekörözi. Íme!
Wessely Márta
Míg a kilencvenes évek közepén még csak néhány kínai étterem és számos apró kifőzde jelentette az ázsiai gasztronómia betörését Magyarországra, addig manapság már szinte bármilyen keleti, ázsiai étterem megtalálható nálunk, sőt - az éttermeknek köszönhetően - az ázsiai fogásokhoz szükséges alapanyagokat mi magunk is be tudjuk szerezni.
Török Zsuzsa
India konyhájáról nem könnyű dióhéjban áttekintést adni. A földrésznyi országban kevés olyan dolog van, amit egyszerűen lehetne meghatározni, és ez az ételek tekintetében sincs másként.
5 vonzó gasztroprogram a hétvégére, ha borokat, pálinkákat, vegán finomságokat, kürtőskalácsot vagy halételeket kóstolnál.
Szívesen kipróbálod különböző nemzetek konyháit? Akkor teszteld tudásod, és derítsd ki mindössze néhány perc alatt, mennyire vagy otthon a japán, a francia, az olasz, az indiai vagy akár az osztrák gasztronómiában.
WM
A gyors és tartalmas ételek között előkelő helyet foglalnak el a különféle rizses egytálételek. A rizs eleve szuper alapanyag, levesbetétnek, köretnek, tölteléknek is kitűnő. Laktat, jól felveszi a nedvességet, s általában a gyerekek is kedvelik.
Mindmegette
Az ázsiai konyha roppant sokszinű és izgalmas, sok, egzotikus fűszerrel és hozzávalóval - segítünk, hogy melyik, mire jó, és hogyan érdemes felhasználni, hogy tökéletes legyen a végeredmény!
HL
A dahl - vagy dal, illetve daal - az indiai konyhából ismert fogás. Változatos, egészséges és tartalmas egytálétel vagy épp körettel kínált főfogás, amit odahaza sem nehéz elkészíteni!
Egy piciny mag és némi keményre száradt hártya, ez az, amit mi látunk a szerecsendióból, nem is sejtvén, mekkora harc árán védték, óvták és uralták a gyarmatosító hatalmak ezt a fűszert, és micsoda értéket képviselt egykoron.
Egy ilyen felhívásnak kár ellenállni. Hiszen kevés jobb dolog van, mint ebédre vagy vacsorára egy kiadós indiai ételsor. Feltéve, ha tudjuk, hogy mire is számítsunk.