Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A hűvösebb napokkal együtt a náthaszezon is megérkezett. Ez a novemberi hideg és nyirkos időjárás különösen kedvez a betegségek terjedésének, azonban egy kis odafigyeléssel, immunerősítő ételek rendszeres fogyasztásával az őszi megfázás is könnyen elkerülhető.
Mivel nem csak az influenzaszezon tombol, hanem a koronavírus-járvány is, fokozottan érdemes odafigyelnünk arra, hogy erősítsük az immunrendszerünket, hiszen attól is függ, hogy ki mennyire ellenálló a kórokozókkal szemben. Ha a következő tippjeinket betartod, már sokat tettél az egészségedért!
A világon nagyjából kétszáz birsfajtát különböztethetünk meg. A birsalma az a gyümölcs, amely sütve, főzve, kompótnak, és frissen is igazán kedvelt. Hazánkban még nem annyira elterjedt a fogyasztása, pedig bátran kijelenthetjük, hogy a birs egy igazi egészségbomba.
A bölcsőde- és óvodakezdés időszaka kifejezetten igénybe veszi a gyerekek immunrendszerét: szeptember első heteiben jellemzően megduplázódik a beteg kisgyermekek száma az orvosi rendelőkben. Pedig megfelelő vitamin- és tápanyagbevitellel sokat tehetünk az ún. közösségi betegségek megelőzéséért, sőt, a kisgyermekkori táplálkozás minősége a felnőttkori egészségre is hatással van. Mégis a magyar szülők többsége egyéves kor felett már kevésbé ügyel a vitaminpótlásra, és tízből hét baba bölcsődés korára túl kevés D-vitamint és vasat kap.
Fehér vagy barna rizs? Piros vagy zöld alma? Nem csak látványbeli különbségről van szó, annál sokkal többről! Eláruljuk, mi, hogy segítsünk a döntésben.
A hideg évszakban egy kis pluszerősítésre van szüksége a szervezetünknek, amit a megfelelő táplálkozás révén meg is adhatsz számára. Kövesd dietetikusunk – egészségügyi szakértőnk, Somogyi-Kovács Anita tanácsait!
A hideg évszakban plusz erősítésre van szüksége a szervezetünknek, amit a megfelelő táplálkozás révén meg is adhatsz számára. Kövesd dietetikusunk, Somogyi-Kovács Anita tanácsait és védd magad!